- Voldsomt imponerende

<pArne Scheie mener Chelsea imponerte mest i den første runden av Premier League. </p

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arne Scheie fikk med seg mye av åpningsrunden og merket seg både overraskelser og skuffelser i løpet av helgen.

SE ALLE MÅLENE FRA PREMIER LEAGUE HER

Før sesongstart gikk mye av praten som vanlig rundt de fire store, og kvaliteten og gullambisjonene til de respektive lagene. Etter en runde hvor Chelsea feide Portsmouth av banen med 4-0, Liverpool og Arsenal vant knepent 1-0 i sine oppgjør, og Manchester United avga poeng hjemme, er det ikke tvil om hvilken manager som smiler bredest på treningsfeltet i dag.

Arne Scheie ble imponert av Chelsea i den første serierunden i England.Arne Scheie ble imponert av Chelsea i den første serierunden i England.

- Chelsea var voldsomt imponerende mot Portsmouth. De har stor bevegelse og Portsmouth ble utspilt og var totalt sjanseløse. Sky Sports kåret også Deco til banens beste så han er tydeligvis et godt kjøp. Det er 37 kamper igjen, men Scolari har fått en kjempestart, sier Arne Scheie til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Av de fire store så er det Chelsea som har begynt best, deretter Arsenal. Arsenal er et lag som mange vil avskrive, vi får se hvordan det går nå når Hleb og Flamini skal erstattes. I helgen hadde de nok sjanser til å vinne mer, men de fikk tre poeng og det holder det. Liverpool imponerte ikke, men Torres fikk litt plass én gang og scoret, sier han.

Overrasket over Man U

Manchester United var altså det eneste laget av de fire som ikke fikk full pott i åpningsrunden. Det overrasker Scheie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er overraskende at Manchester United taper to poeng hjemme. Newcastle har ikke vunnet på Old Trafford siden 1972, forteller han.

Det er imidlertid ikke noe som bør tillegges særlig vekt, ifølge fotballeksperten. De regjerende seriemesterne fikk en trøblete start på fjoråret også, med to poeng på de tre første kampene, og vi husker alle hvordan det gikk til slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det at United avgir poeng i starten er det samme som de gjorde i fjor, og det betyr ikke mye. Det kunne vært tre poeng for dem mot Newcastle, men Shay Given var god i målet, oppsummerer han.

Les mer om Premier League her

Skuffet over Everton

Utenfor topp fire var det både skuffelser og gleder å spore.

- Jeg er overrasket over at Everton taper hjemme mot Blackburn. De var gode hjemme i fjor, og det har vært litt uro i Blackburn i sommer. Det var uventet. Det er også overraskende at Tottenham taper mot Middlesbrough. Det er skuffende ut i fra mine forventinger til dem, jeg tror de kommer til å ligge fra syvende plass og oppover.

Scheie var mer imponert av Aston Villa, og deres 4-2 seier og målkalas mot Manchester City. Her fikk vi også en norsk målscorer.

- Aston Villa imponerer, 4-2 over Manchester City er bra. Vi får et hat-trick på tre minutter og en scoring av Carew. Villa kan ta en stort steg under Martin O`Neill, og hvis alt maset rundt Barry roer seg så har de potensial. Jeg blir ikke overrasket om de gjør det godt, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hull best av de nye

De nyopprykkede hadde på sin side en veldig variert sesonginnledning. Hull opplevde en himmelsk lykkerus etter at de snudde kampen mot Fulham fra 0-1 til 2-1. West Bromwich tapte som nevnt 1-0 mot Arsenal, mens Stoke var det laget av nykomlingene som kom dårligst ut. De tapte 3-1 mot Bolton.

- Etter å ha sett Hull så sitter jeg med en følelse av at de har litt flaks. Det er en forsvarstabbe som gjør at de vinner, men det er gøy at de får en seier i sin første kamp i Premier League noensinne. Dette er nok den type lag Fulham må slå dersom de skal overleve.

- West Brom hadde en vanskelig kamp mot Arsenal og fikk et tap. Men det var så lite som mulig og ingen dårlig forestilling av dem. Stoke er nok litt naive, og de lever kanskje opp til forventningene mange har om at de fort kan gå ned, avslutter Arne Scheie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gikk runden:

Lørdag:

Arsenal - West Bromwich Albion 1-0 (1-0)

Arsenal: Nasri 4

Bolton – Stoke 3-1 (3-0)

Bolton:

Steinsson (34.), Davies (41.), Elmander (46.)

Stoke: Fuller (91.)

Everton – Blackburn 2-3 (1-1)

Everton: Arteta (46.), Yakubu (64.)

Blackburn: Dunn (22.), Santa Cruz (66.), Ooijer (91.)

Hull - Fulham 2-1 (1-1)

Hull: Geovanni (22.), Folan (81.)

Fulham: Ki-Hyeon (8.)

Middlesbrough - Tottenham 2-1 (0-0)

Middlesbrough: Wheater (71.), Mido (86.)

Tottenham: Huth (selvmål 91.)

Sunderland - Liverpool 0-1 (0-0)

Liverpool: Torres (83.)

West Ham – Wigan 2-1 (2-0)

West Ham: Ashton (3., 10.)

Wigan: Zaki (47.)

Søndag:

Aston Villa - Manchester City 4-2 (0-0)

Aston Villa: Carew (47.), Agbonlahor (69, 74, 76)

Manchester City: Elano (str. 64), Corluka (89.)

Chelsea - Portsmouth 4-0 (3-0)

Chelsea: J Cole (12.), Anelka (26.), Lampard (str. 46), Deco (89.)

Manchester United - Newcastle 1-1 (1-1)

Manchester United: Fletcher (24.)

Newcastle: Martins (22.)


Les mer om Premier League på Startsiden.