- Sender flåten mot Amerika

President Dimitrij Medvedev ønsker å sende flåten på besøk i Amerika. Foto: Scanpix.
President Dimitrij Medvedev ønsker å sende flåten på besøk i Amerika. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPresident Medvedev ønsker å sende flåten til Venzuela.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fortalte president Hugo Chavez i sitt ukentlige radioprogram søndag.

- Russland har informert oss om at de planlegger et besøk til Venezuela, altså den russiske flåten planlegger et besøk i Karibia, sa Chavez.

- Jeg sa til presidenten: Hvis dere kommer, så vil vi ønske dere hjertelig velkommen, sa Chavez, og la til at besøket vil være både vennskapelig, men også ha et arbeidsinnhold.

Siden Chavez tok over makten i Venezuela har landet fått et stadig nærmere forhold til Moskva. Ikke minst på grunn av hamstringen av våpen. Blant annet har landet kjøpt 24 Sukhoi-jagerfly etter at USA nektet å levere reservedeler til F-16-flyene Venzuela kjøpte på 80-tallet.

I løpet av de siste årene har Venezuela og Russland signert avtaler til en verdi av fire milliarder dollar, eller 22,5 milliarder norske kroner. Blant annet har man kjøpt store mengder AK-47 og også en rekke militære helikoptre.

- Vi trenger våpnene. Vi har helikoptrene, Sukhoi-flyene og nå vurderer vi å kjøpe noen russiske ubåter for patruljere farvannene våre, sa Chavez.

Søndag gjentok Chavez sin udiskutable støtte til Russland over konflikten i Georgia. Han kalte også president Saakasjvili for en marionett for USA.