Konsert stanset i Iran

Chris de Burgh. Foto: Scanpix.
Chris de Burgh. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pIranske myndigheter setter foten ned for konsert med Chris de Burgh.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konserten ville blitt historisk, da få vestlige artister har fått opptre i Iran.

- Det har ikke blitt fremmet noen forespørsel om tillatelse til å arrangere konserten, og dermed blir det heller ingen tillatelse, sier kulturdepartementets musikkavdeling til det nasjonale nyhetsbyrået IRNA.

Chris de Burgh besøkte Iran i mai, og uttrykte da ønske om å bli den første vestlige popstjernen som fikk opptre i Iran siden revolusjonen i 1979.

59-åringen, som er mest kjent for «Lady in Red», ville arrangere en serie konserter i landet utover høsten.

Han ble invitert til å gjennomføre turneen av Taraneh Sharghi, som er et plateselskap som har spilt inn sangen «The Words I Love You» med det iranske bandet Arian og de Burgh. Låta er en miks av engelsk og persisk.

Arian var det første popbandet som fikk opptre offentlig i Iran i 1999. Alle innspillinger og konserter i landet krever en tillatelse fra departementet for kultur og muslimsk rådgivning for å være lovlige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefen for Taraneh Sharghi, Mohsen Rajabpour, sa tidligere i år at han hadde fått en muntlig tillatelse til å arrangere konsertene med Chris de Burgh.

Vestlig popmusikk blir ikke sett på med blide øyne av iranske kulturpolitikere, som har innført streng gjennomgang av alle bøker, filmer og musikk som gis ut i landet.

Siden Mahmoud Ahmedinejad kom til makten i 2005 har reglene blitt strammet kraftig inn.