Romero tok gull i ny idrett

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFire år etter OL-sølvet i roing ble det endelig gull for Rebecca Romero – i banesykling!</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I finalen i forfølgelsesrittet utklasset britiske Romero landskvinnen Wendy Houvenaghel. Lesja Kalitovska fra Ukraina tok bronsen.

Romero tok sølv i dobbeltfirer i Aten 2004, men måtte gi seg med roingen på grunn av ryggproblemer. Dermed begynte hun å satse på sykling i 2006. Det fikk hun fort dreisen på, og tok sølv i VM allerede året etter. I mars i år tok hun VM-gull.

– Jeg fikk ikke fram mitt fulle potensial som idrettsutøver før jeg begynte med sykling, sa hun etter seieren i OL-finalen, som hun beskrev som «mitt livs hardeste ritt».

– Men nå har jeg klart det jeg sa jeg skulle. Ikke tale om at jeg ville funnet meg i sølv denne gangen. Da ville jeg blitt helt knust.

Sølvvinner Houvenaghel er også ganske fersk på sykkelsetet. Hun drev med løping til 2002. Da begynte hun, som 27-åring, å sykle litt sammen med ektemannen, som er entusiastisk hobbysyklist. Det tok ikke lang tid før hun syklet lett fra ham, så hun la løpeskoene på hylla og satset på syklingen i stedet.

Romero er den andre kvinnen i historien som tar OL-medalje i to forskjellige sommeridretter. Roswitha Krause fra DDR tok medaljer i svømming og håndball. På herresiden har amerikanske Tim Shaw sølv i både svømming og vannpolo. (©NTB)


Les mer om Sommer-OL på Startsiden.