Fornøyde gullutfordrere

Arsenals franske spiller, Samir Nasri, brukte fire minutter på å score i sin Premier League-debut. (Foto: Scanpix)
Arsenals franske spiller, Samir Nasri, brukte fire minutter på å score i sin Premier League-debut. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pArsène Wenger og Rafa Benítez hyllet sine matchvinnere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal og Liverpool tok hver sin 1–0-seier i serieåpningen og sikret seg tre poeng. Det var nok til å tilfredsstille lagenes managere, selv om storspillet glimret med sitt fravær.

– Det var sesongens første kamp, vi hadde en fysisk kamp onsdag kveld og før kampen var vi bekymret for at vi ikke ville være hvasse nok. Vi fikk en god start, hadde alltid kontroll, men fikk ikke punktert kampen, sa Arsène Wenger etter seieren over West Bromwich, ifølge Arsenals offisielle hjemmeside.

Les også: Kanonene i gang

Hyllet matchvinnerne

Spilleren som æres med fokus og pene ord i England etter kampen, er Samir Nasri. Franskmannen som var sommerens dyreste Arsenal-kjøp, brukte fire minutter på å score i sin Premier League-debut, og avgjorde oppgjøret. Etter matchvinnerscoringen vanket det hyllest fra manageren.

– Han har vist at han er en intelligent spiller, han har god teknikk og passer godt inn, og jobbet hardt for laget. Og han la noe til spillet sitt som ble ønsket fra ham i Frankrike, nemlig å score mål, sa Wenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenals nærmeste kollega blant tittelutfordrerne, Liverpool, var syv minutter unna å nøye seg med ett poeng borte mot Sunderland. Så gjorde Fernando Torres mål på egenhånd. Mannen som scoret 24 ligamål i Premier League i fjor, beroliget både supportere og manager Rafa Benítez.

– Forskjellen til slutt var Torres. Vi vet han kan score slike mål. Men laget som helhet må spille bra, sa Benítez, ifølge Liverpools offisielle hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Wenger og Benítez uttrykte tilfredshet over å holde nullen. Seriestarten handler om å komme i gang.

Lykkelig debutant

Og var det noen som kom i gang med Premier League-sesongen, var det Hull. I sin første kamp noensinne i engelsk eliteserie ble det 2–1 over Fulham og en perfekt start for det nedrykkstippede laget.

– Det var virkelig en nytelse, sa manager Phil Brown, ifølge Independent, før han la til:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Riktignok ikke i deler av første omgang. De tok vinden fra seilene våre, og i 20 minutter jaktet vi skygger. Men i annen omgang fortjente vi det vi fikk, til fulle.

Fulham tok en tidlig ledelse, før Hulls innkjøpte stjernespiller Geovanni utlignet på egen hånd. Brasilianeren, som kom gratis fra Manchester City i sommer, kan være det lille ekstra som skal til for at Hull unngår nedrykk.

– Da jeg så han var tilgjengelig for en fri overgang, kunne jeg ikke tro det, sa manager Brown fornøyd.

Utfordrer «De fire store»

Tottenham er ventet å kjempe helt oppunder Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool i år, men fikk en dårlig start med 1–2-tap for Middlesbrough. I dag serieåpner John Carews Aston Villa, en annen het kandidat for europacupplass, mot Manchester City.

Villa-manager Martin O’Neill er ikke snauere enn å proklamere ambisjoner om å ta plass i topp fire.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vanskelig, men hvis jeg ikke trodde det var mulig, ville det ikke vært noen mening i å holde på, sier O’Neill, ifølge The Observer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er klart, de store guttene har kontroll. De har spillerstall, dyktighet og – utvilsomt hos Liverpool, Arsenal og Manchester United – tradisjon. Chelsea er annerledes: De er et lag som én mann har bestemt seg for å dytte store penger inn i, sier O’Neill.

Uavhengig av fortid og tradisjoner: I dag serieåpner gullfavorittene Chelsea og Manchester United med hjemmekamper mot henholdsvis Portsmouth og Newcastle. Arsenal og Liverpool gjorde jobben i går, og avstedkom tilfredse ytringer fra managerne. Er Luiz Felipe Scolari og Sir Alex Ferguson like fornøyde i kveld?


Les mer om Premier League på Startsiden.