Hvem blir årets komet?

Daniel Aggers potensiale er ikke fullstendig utløst og han er blant spillerne som kan ta en markant rolle i Premier League. (Foto: Scanpix)
Daniel Aggers potensiale er ikke fullstendig utløst og han er blant spillerne som kan ta en markant rolle i Premier League. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHvilke spillere braser inn i Premier Leagues elitesjikt?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League flommer over av unge talenter som er kapable til å tre inn på førstelagene med tiden. Felles for de fleste er imidlertid at de ikke kan regne med hyppig spilletid denne sesongen.

Det er flere måter å definere en komet på. Her må årets kometer komme inn som et friskt pust, eller ta nye, vesentlige steg i utviklingen, og etablere seg i markante roller i Premier League.

Altså: Hvem tar skrittet inn i spillernes elitesjikt?

Her er noen fremtredende kandidater.

1. Denílson, Arsenal

Mathieu Flamini er borte fra Arsenals midtbane. Til å fylle hans midtbaneplass ved siden av Fàbregas er 20 år gamle Denílson en het kandidat. Brasilianeren har briljert i ligacupen de to årene han har vært i klubben, og fikk 14 Premier League-kamper i fjor. Årets sesong er en formidabel mulighet til å ta steget inn i startoppstillingen. Denílson har både offensive og defensive kvaliteter, brasiliansk teknikk og nå også en smule erfaring. Passer perfekt til Arsenals spillestil, og kan være Arsène Wengers nye gullgutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Daniel Agger, Liverpool

Agger er vel etablert i Liverpool og Premier League. Han spiller fast når en han er skadefri, og han er altfor gammel (23 år) for betegnelsen «stortalent». Likevel: Potensialet er ikke fullstendig utløst. Fjorårets sesong ble for en stor del ødelagt av skader. Hvis dansken unnslipper problemene i år, kan han i kompaniskap med Carragher ta det siste steget inn i den ypperste midtstoppereliten. Behersker alt – også ballbehandling, og i oppspillsfasen blir han viktig for Liverpool.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Anderson, Manchester United

Uniteds brasilianske midtbanejuvel må klassifiseres sammen med Agger: Har etablert seg som en markant skikkelse i Premier League, men har potensial til å dominere betraktelig mer. 20-åringen tilpasset seg Premier League raskt i fjor og fikk sitt gjennombrudd med teknikk og driv, men spilte bare 24 kamper. Det kan bli flere i år. Generasjonsskiftet fra Scholes, Giggs og Neville til yngre spillere, er i emning. Anderson er blant de fremste arvtagerne, han har en sesongs erfaring og alle forutsetninger for å bli mer sentral for gullfavoritten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Luka Modric, Tottenham

Hadde Tottenham ventet til etter EM med å kjøpe Luka Modric, ville overgangssummen trolig blitt høyere enn de betalte 160 millioner kroner. Playmakeren var blant mesterskapets beste midtbanespillere. Er en skikkelig playmaker, pasningssterk og kreativ, og både scorer og assisterer målscore. Vil fylle dirigentrollen for et lag som har ambisjoner om å utfordre ”De fire store”. Den snart 23-årige kroaten er god nok til å gå rett inn og dominere i Premier League.

5. Samir Nasri, Arsenal

I likhet med Denílson er Samir Nasri en talentfull, kvikk og meget teknisk god unggutt kjøpt av Arsène Wenger. Det bruker å være et strålende utgangspunkt for suksess i Arsenal. 21 år gammel er han etablert i den franske landslagstroppen. Nasri sammenlignes med Alexander Hleb. Kan spille både i en offensiv rolle sentralt på midtbanen og på høyre kant. Hans offensive anlegg gjør ham kanskje mindre aktuell sentralt på midtbanen, der Fàbregas har førsterett til den offensive taktstokken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

6. Giovani dos Santos, Tottenham

Latinamerikanere og Premier League synes å gå bedre sammen enn noen gang. Meksikanske dos Santos regnes blant verdens mest lovende spillere, et stempel han har gjort seg fortjent til gjennom storspill i ungdomsverdensmesterskap og en rekke opptredener for Barcelona. Varierte i prestasjonene på Camp Nou, men demonstrerte at han besitter teknikk, dribleferdigheter og kreativitet. Utfordringen for 19-åringen blir å takle omstillingen fra spansk til engelsk fotball. Kan spille i de fleste posisjoner i angrepet. Benyttes trolig som venstre kantspiller i Tottenham.