Arsenal og Liverpool åpnet likt

Fernando Torres fikk sesongens første mål, og reddet tre poeng for Liverpool. Foto: Scanpix.

<pVerken Arsenal eller Liverpool overbeviste, men begge storlagene kunne likevel juble over 1-0-seier i ligaåpningen.</p

London (NTB): Arsenal scoret tidlig i møtet med West Bromwich og holdt ledelsen kampen ut, mens Liverpool måtte kjempe for å få et sent mål i sin seier over Sunderland.

Dermed åpnet de to storlagene likt. Arsenal og Liverpool er ventet å kjempe om tredjeplassen i England i år, bak Manchester United og Chelsea som begge åpner søndag.

I fjor havnet Liverpool langt på vei utenfor tetkampen etter en elendig sesongstart. I år fikk de i alle fall med seg tre poeng fra serieåpningen. Men seieren satt langt inne.

Torres reddet Liverpool

Det var knyttet stor spenning til Liverpool-laget som entret Stadium of Light. Med spissparet Fernando Torres og Robbie Keane håpet fansen på mange mål.

Men de som håpet på det måtte gå skuffet hjem. For verken Liverpool eller vertene Sunderland klarte å lage en målfest i serieåpningen. Fernando Torres sikret Liverpool-seier med et mål seks minutter før full tid.

Spanieren la en skuffende kamp bak seg da han fikk gå upresset på 20 meter før han knallet inn seiersmålet. Etter en tøff kamp kunne Liverpool-spillerne slippe jubelen løs.

Hjemmelaget var sterkest i første omgang, og styrte kampen til Liverpool-manager Rafael Benitez’ ergrelse. Etter hvilen kom Liverpool mer inn i kampen.

Men det nye spissparet Keane og Torres viste tydelig at de ikke har funnet seg helt til rette med hverandre ennå. Flere ganger jaget de samme ball, og kvarteret før full tid skjøt Torres i Keane fem meter fra mål.

Nasri åpnet målkontoen

Nyinnkjøpte Samir Nasri brukte drøyt tre minutter på å åpne målkontoen i Arsenal, men resten av 1-0-seierern mot West Bromwich var av den tamme sorten.

– Vi hadde kontroll over kampen hele tiden og jeg trodde hele tiden at vi ville få det andre målet. Men West Brom forsvarte seg bra. De skal ha ære for det, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til BBC.

Arsenal sprudlet i de ti første minuttene, men senket tempoet og styrte inn til ettmålsseier mot de nyopprykkede gjestene fra Birmingham.

Nasri er hentet fra fransk fotball og har alle forutsetninger for å bli en hit i England. Etter et flott, typisk Arsenal-angrep med fart og pasninger kunne Nasri score i ligadebuten fra fem meter.

– God kamp

– Samir Nasri hadde en veldig god kamp og vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss tre poeng, sa Wenger.

Nicklas Bendtner og Emmanuel Adebayor hadde et par muligheter til øke, mens WBA kom nærmest ved Kim Do-heon og Ishmael Miller.

Offensivt har Arsenal mye å hente, mens West Brom ser ut til å være mer tilpasset eliten nå enn sist de var oppe.

Men for Tottenham ble det ikke en lystig sesongåpning. Middlesbrough ble for sterke og vant 2-1 over Juande Ramos’ mannskap. Tottenham ble til tider rundspilt av vertene. (©NTB)

Les mer om Premier League på Startsiden.