Trolig avhør mandag

Huset der de tre drepte ble funnet. Foto: Scanpix.
Huset der de tre drepte ble funnet. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMannen som er siktet for drapet på sin kone og to barn på Grefsen i Oslo, skal bli forsøkt avhørt på mandag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Fredrik Grønningsæter): Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Den 44 år gamle irakeren er siktet for å ha drept sin 34 år gamle kone og deres to barn på ett og fem år. Politiet tar sikte på å avhøre mannen mandag formiddag.

– Forhåpentligvis har han roet seg ned litt til mandag. Jeg skal besøke ham før den tid og forhøre meg litt, sier 44-åringens forsvarer, advokat Solveig Høgtun, til NTB.

Hun forteller at mannen har vært meget fortvilet etter drapene.

– Han er sterkt preget av situasjonen. Han er klar over at dette er en tragedie, og er klar over hvilket utfall tragedien fikk, sier Høgtun.

Drapene skjedde på korttidshjemmet i Bjerkealleen 24 på Grefsen i Oslo. Da mannen ble pågrepet, sto han utenfor korttidshjemmet og ventet, tildekket med blod.

Vurderer behandling

Solveig Høgtun sier at psykiatrisk behandling vurderes fortløpende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har ikke fått diagnosen psykisk ustabil, men han har hatt legetilsyn. Hva tilsynet gikk ut på, vet jeg ikke. Det vil fortløpende bli vurdert om behovet for lege eller psykolog er til stede, sier hun.

Ifølge den drapssiktedes familie gikk 44-åringen til psykiatrisk behandling i sitt hjemland Irak. Kona skal de siste månedene før hun og hennes to barn ble drept, ha tryglet ham om å gjenåpne behandlingen.

– Kona forsøkte å overtale ham til å gå til en psykiater her i Norge, men han er en meget sta person og nektet, sier en venn av den drapssiktedes familie til VG, på vegne av siktedes eldre bror.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste månedene etter at mannen flyttet tilbake til Norge fra Irak, har han isolert seg fra familie og venner. Kona skal ha vært fortvilet.

– Den drapssiktede hadde alvorlige psykiske problemer. Dette fikk han behandling for de siste årene han bodde i Irak, og det finnes legejournaler på det, sier familievennen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire uker

Mannen ble i Oslo tingrett lørdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden og fullstendig isolasjon og medieforbud i de to første ukene.

«Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på at de avdøde hadde skader som samsvarer med siktelsen. Siktede ble pågrepet på stedet med tegn på at han var involvert. Det vises videre til vitneforklaringene og de øvrige opplysninger som foreligger i anmeldelsen», heter det i kjennelsen.

44-åringen samtykket til varetektsfengslingen. Han var ikke til stede under fengslingsmøtet.

– Han ønsket ikke å møte, men samtykket til fengslingen, sier Høgtun. (©NTB)