Starter ballet på balløya

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pI dag er Premier League endelig i gang igjen. ABC Nyheter vil foran hver runde til å se litt nærmere på kampene som spilles, med ekstra fokus på én hovedmatch. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdagens hovedkamp:

Everton - Blackburn
16.00 - Goodison Park

Det er to lag med mye usikkerhet rundt seg som møtes på Goodison Park i ettermiddag.

Everton går til møtet med en lang skadeliste. Steven Pienaar, Tim Cahill, Tony Hibbert, James Vaughan og Andy van der Meyde er alle skadet, mens Victor Anichebe er i OL med Nigeria.

Det er bekymringsverdig for manager David Moyes, som ønsker seg en god start for å gjenta fjorårets suksess i serien. Skadene betyr at unge spillere som Jack Rodwell, Dan Gosling, Jose Baxter og Lukas Jutkiewicz alle kan få spilletid i sesongens første kamp.

Blackburn har på sin side mistet sin dyktige og viktige manager Mark Hughes i sommer, og de har også solgt David Bentley og keeper Brad Friedel. Sistnevnte er erstattet av tidligere England-målvakt Paul Robinson.

Det blir spennende å se hvor stort savnet av Hughes og Bentley blir, og vi får et første hint om det i ettermiddag. Dagens kamp markerer Paul Inces Premier League-debut som trener, og vi får snart et svar på hva han har fått til med laget i sommermånedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brett Emerton skal være klar til spill og er med i troppen etter en fotskade. En av fjorårets store overraskelser, spissen Roque Santa Cruz, ser også ut til å bli spilleklar. Ryan Nelson er tilbake fra OL med New Zealand og kan spille, men nykomlingen Carlos Villanueva uteblir. Robbie Fowler har trent med Blackburn en stund nå, men er ikke spilleklar da ingen kontrakt er signert for den aldrende storscoreren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nok av spenningsmomenter i dette oppgjøret, og det er to lag som overrasket og gjorde det godt i fjor som møtes.

Øvrige kamper lørdag:

Arsenal – West Bromwich Albion
13.45 - Emirates stadium

Det blir en knalltøff første kamp for nyopprykkede West Brom. En «flying start» og litt flaks mot et skadepreget Arsenal er muligheten West Brom har, men det blir vanskelig.

Sommersigneringen Samir Nasri er sannsynligvis spilleklar for Arsenal, det samme er Kolo Toure. Arsenal mangler imidlertid sentrale spillere i Cesc Fabregas, Abou Diaby, Philippe Senderos, Tomas Rosicky, Amaury Bischoff og Eduardo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hos West Brom er det knyttet spenning til nye Abdoulaye Meite som er hentet inn fra Bolton. Luke Moore, tidligere Lillestrøm-spiller Robert Koren, Neil Clement og Gianni Zuiverloon er alle ute til dagens oppgjør.

Bolton Wanderers - Stoke
16.00 - Reebok stadium

To lag som av mange er tippet i bunnen av Premier League i år møtes i første runde på Reebok Stadium.

Gary Megson har små skadebekymringer før oppgjøret, kun den islandske spissen Heidar Helguson er ute. Av nye fjes kommer svenske Johan Elmander, Danny Shittu og Fabrice Muamba til å være med.

Stoke-manager Tony Pulis er nok litt mer svett enn sin motstander før oppgjøret. Han vil teste to av sine beste offensive våpen, Ricardo Fuller og Liam Lawrence, før kampstart for å se om de er klare til dyst.

Hull City - Fulham
16.00 - KC Stadium

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt spennende oppgjør mellom to lag som er forventet å ligge på nedre halvdel av tabellen. Hull er nyopprykket, og Fulham reddet kontrakten i siste liten i fjor. Et fellestrekk for begge er at de har vært særdeles aktive på overgangsmarkedet i sommer, og kan stille med mange nye fjes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spissen Marlon King er med for Hull etter at utlånsavtalen med Wigan er i boks. Ellers kan Hull skilte med nye ansikt som Peter Halmosi, George Boateng, Anthony Gardner, Bernard Mendy og Geovanni til dagens kamp. Hull har ingen skader å melde om.

Fulham har storsigneringen Andy Johnson ute med skade, men han og Diomansy Kamara er de eneste skadebekymringene for Roy Hodgson. Mark Schwarzer, John Pantsil, Fredrik Stoor, Andranik Teymourian, Zoltan Gera og Bobby Zamora kan alle få sin debut.

Middlesbrough - Tottenham
16.00 - Riverside stadium

Middlesbrough er tippet rundt fjorårets plassering (13. plass), mens mange har forventninger til Tottenhams dyre signeringer i serieåpningen, og håper at de skal være ett av lagene som kan utfordre de fire store i år.

Gary O´Neill er klar for spill etter skade og starter sammen med nysigneringen Didier Digard for Boro. Eneste skadeproblem er Julio Arca og Chris Riggott.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham har bare Alan Hutton ute med skade, og kan glede seg over at kaptein Ledley King er klar til sesongstart - en sjelden ting for London-klubben de siste årene. Gomes, Modric, dos Santos og Bentley kan alle få sin debut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

West Ham United - Wigan Athletic
16.00 - Upton Park

West Ham har et godt lag og er favoritt mot Wigan, som mange tipper nede i nedrykkssumpen i år.

Viktige Anton Ferdinand er usikker for West Ham, og listen med bekymringer er lang for Alan Curbishley. Craig Bellamy, Kieron Dyer, Jonathan Spector, George McCartney, Danny Gabbidon, James Tompkins og James Collins er alle ute.

For Wigan har Chris Kirkland og Emile Heskey fått klarsignal fra legen. Jason Koumas skal også være klar. Tidligere Brann-spiller Paul Scharner, Ryan Taylor og Erik Edman er alle ute.

Sunderland - Liverpool

Artikkelen fortsetter under annonsen

18.30 - Stadium of Light

Spennende kveldsoppgjør i Nord-England mellom Roy Keane som har handlet mange nye fjes til startoppstillingen, og Rafa Benitez som håper at dette skal være hans år for Liverpool i serien.

Sunderland har med seg sommerkjøpene El-Hadji Diouf, Steed Malbranque, Teemu Tainio og Pascal Chimbonda til seriestarten. Kenwyne Jones, Dwight Yorke og Paul McShane mister aller ligapåningen.

For Liverpool er kaptein Steven Gerrard tilbake for fullt etter at han bare deltok i en halv omgang mot Standard Liege i Champions League i midtuken. Xabi Alonso og Yossi Benayoun er begge usikre, mens Fabio Aurelio og Martin Skrtel er klare igjen. Kostbare Robbie Keane kan få sin debut for sitt favorittlag etter overgangen fra Tottenham.


Les mer om Premier League på Startsiden.