ABC Nyheter presenterer Premier League:Annenfiolin (i år også)

Sorry, Luis Felipe Scolari. Det blir andreplass i år også. (Foto: Scanpix)
Sorry, Luis Felipe Scolari. Det blir andreplass i år også. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVi tror Chelsea-fansen må ta til takke med å spille annenfiolin i Premier League også i år. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Chelsea Football Club

Stiftet: 1905

Hjemmebane: Stamford Bridge

Kallenavn: The Blues

Manager: Luiz Felipe Scolari

Kaptein: John Terry

Fjorårets plassering: 2. plass

Overganger inn: Deco (Barcelona), José Bosingwa (Porto), Adrian Pettigrew (Brentford, tilbake fra utlån), Michael Mancienne (QPR, tilbake fra utlån), James Simmonds (Cardiff, tilbake fra utlån), Slobodan Rajkovic (PSV, tilbake fra utlån)

Overganger ut: Tal Ben Haim (Manchester City), Slobodan Rajkovic (Twente), Claude Makélélé (PSG), Steve Sidwell (Aston Villa), Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Ben Sahar (Portsmouth, lån), Ryan Bertrand (Norwich, lån), Jimmy Smith (Sheffield Wednesday, lån), Hernan Crespo (frigitt), Shaun Cummings (MK Dons, lån), Anthony Grant (Southend)

Fem første kamper: Portsmouth (h), Wigan (b), Tottenham (h), Manchester City (b), Manchester United (h)

Linker: www.chelseafc.com (offisiell hjemmeside), www.chelseafc.no (offisiell norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2: Chelsea

3: Liverpool

4: Arsenal

5: Aston Villa

6: Tottenham Hotspur

7: Everton

8: Manchester City

9: Newcastle United

10: Portsmouth

11: West Ham United

12: Blackburn Rovers

13: Sunderland

14: Middlesbrough

15: Fulham

16: Wigan

17: Stoke City

18: Bolton (nedrykk)

19: WBA (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

Etter en imponerende, men kort forsesong er Chelsea klare før søndagens oppgjør hjemme mot Portsmouth. Avram Grant ble som ventet bedt om å forlate sjefsstolen på Stamford Bridge etter fjorårssesongen, og inn er erfarne Luis Felipe Scolari kommet. Han kom fra trenerjobben som portugisisk landslagssjef etter sommerens EM-sluttspill.

Det blir spennende å se hva han kan tilføre laget fra Vest-London, og hvordan han takler å komme tilbake som klubbtrener etter mange år som landslagssjef. Han har og må innfri store forventninger i sesongen som kommer. Scolari har heller ikke lagt skjul på at penger var en stor motivasjon for å signere for Roman Abramovitsj. Et enormt forventningspress, sammen med en knusende engelsk presse, kan fort bli en byrde for Scolari og hans menn.

Det blir også spennende å se hvor preget spillerne er psykisk etter fjorårets sesong. De tapte ligacupfinalen mot Tottenham, tapte ligagullet på målstreken for ManU etter en fenomenal opphenting og tapte Champions League-finalen (også mot Manchester United) på verst tenkelige måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På spillersiden er Deco fra Barcelona og José Bosingwa fra Porto de største og mest spennende signeringene i sommer. Hvordan de klarer å påvirke laget, og hvor hurtig de tilpasser seg engelsk fotball kan bli avgjørende for Chelsea i år.

Ellers har Chelsea mistet en del spillere siden i fjor, men med en ekstrem stall å ta av tror vi ikke at de som er gått ut blir nevneverdig savnet. Stallen er ekstrem, på alle posisjoner. De har en av verdens beste keepere i Petr Cech og, sammen med en fantastisk forsvarslinje, er han hovedårsaken bak lagets fattige 26 baklengsmål i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På midten har overgangsmaset rundt Frank Lampard fått en slutt da han signerte ny femårskontrakt i sommer. Det er betryggende og kan føre fokus tilbake på det som skal gjøres på banen. Og når spillere som Joe Cole, Deco, Malouda og Wright-Phillips kan bli benkevarmere er det klart at Chelsea vil kjempe hele veien inn om ligatittelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På topp har Drogba, Kalou og Anelka førsteprioritet, men her kan Chelsea slite i sesongstarten. Drogba mister sannsynligvis åpningen, og Kalou er i OL. Anelka var ikke mye å skrive hjem om i fjor etter overgangen fra Bolton, men han har scoret fire mot AC Milan i årets sesongoppkjøring. Hvordan laget lykkes på spissplassene kan bli avgjørende i starten på sesongen.

Chelsea har byttet manager, men beholdt klassespillerne fra i fjor og oser av kvalitet. Vi tviler imidlertid på om Scolari går hele veien på første forsøk, og tror at det nok en gang vil være akkurat litt for lite for Chelsea i kampen om å krones til kongene av engelsk fotball i mai.

Manageren: Luis Felipe Scolari

”Big Phil” er en meget rutinert manager, som har vært i gamet som trener siden 1982. Har hatt suksess med klubblag tidligere, men huskes nok best som sjef for Brasils VM-vinnere i 2002, samt Portugals landslag fra 2003 og til i sommer. Kjent for sitt enorme temperament, men også for å legge en beskyttende hånd over egne spillere og eget lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Profilen: John Terry

Å skulle velge én spiller på Chelsea er vanskelig, men «Mr. Chelsea», kaptein John Terry, er en bauta i midtforsvaret. Hadde en grusom slutt på fjorårets sesong da han bommet på den avgjørende straffen i Champions League-finalen. Siden det har han bært kapteinsbindet for England, og er en resolutt og knallhard stopper. En inspirasjon for lagkameratene og en utrolig viktig spiller for Chelsea.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror supporterne?

Even Strete, formann Chelsea Supporters Norway: Det er nok én plass feil, målet i år er å vinne. Jeg mener det er realistisk siden vi har beholdt nøkkelspillerne. Det er det viktigste, så selv om treneren er ny, er laget mye det samme, sier han.

Mulig førsteelver:

Petr Cech - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, John Terry, Wayne Bridge - Michael Essien, Frank Lampard, Michael Ballack, Mikel John Obi - Didier Drogba, Salomon Kalou

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillerstall 2008/2009:

Målvakter:

1. Petr Cech

21. Carlo Cudicini

40. Henrique Hilário

Forsvar:

2. Branislav Ivanovic

3. Ashley Cole

6. Ricardo Carvalho

17. José Bosingwa

18. Wayne Bridge

19. Paulo Ferreira

25. John Terry (k)

33. Alex

35. Juliano Belletti

Midtbane:

5. Michael Essien

8. Frank Lampard

10. Joe Cole

12. Mikel John Obi

13. Michael Ballack

15. Florent Malouda

20. Deco

25. Shaun Wright-Phillips

Angrep:

7. Andriy Shevchenko

9. Franco Di Santo

11. Didier Drogba

14. Claudio Pizarro

16. Scott Sinclair

21. Salomon Kalou

39. Nicolas Anelka

Linker: www.chelseafc.com (offisiell hjemmeside), www.chelseafc.no (offisiell norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no

(Klikk på bildet for større versjon)