Amy LaVere: «Anchors & Anvils» (Archer/Rocksnob/Musikkoperatørene)Kvinnelig magi

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPlateaktuelle Amy LaVere er en uavnlig talentfull dame. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Anchors & Anvils»«Anchors & Anvils»

Down On The Farm-aktuelle Amy LaVere falt oppi gryta med styrkedråpene fra svært ung alder. Hun er født på et lite sted på grensen mellom Texas og Louisiana, og tenårene ble fylt med punk i bandet Last Minute i Detroit. 90-tallet brukte hun til å skaffe seg et navn i Nashvilles Lower Broadway-scene side om side med BR-549, for så å platedebutere etter å ha bosatt seg i musikkmetropolen Memphis.

Snakk om å stikke sugerøret ned i alle de viktigste musikktradisjonene i USA.

På «Anchors & Anvils» beveger Amy seg fra fele og steelgitar-akkompagnert oldtime-country, med skikkelig ung June Carter-nerve, til barsk Texas-blues á la Sue Foley. For så i neste øyeblikk å kaste seg ut i blueeyed countrysoul eller folkharmonier som har rørt mennesket siden solen sto opp første gang.

Akkurat som Norah Jones er Amy i besittelse av en musikalsk selvtillit og glød. Hun er en av disse sjeldne artistene som tilkjennegir at musikken og låtskriveryrket er større enn alt annet. Akkurat som Elvis Costello, John Hiatt, Norah Jones og Angela Strehli.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og hennes vevre, men utrolig sjelsettende stemme treffer bokstavelig talt midt i hjertet.

At den legendariske produsenten Jim Dickinson (Cooder, Stones, Green On Red, Dylan) velger å bruke tiden sin på denne unge damen forteller alt om potensialet. Hun er den mest spennende hybriden innen country, blues, rockabilly og 50-tallets roots-Amerika på lenge, og skaper en helhet på dette albumet som fungerer som en film du aldri blir lei av.

Amy er ganske enkelt en uvanlig talentfull dame som får sitt møte med Norge på Down On The Farm utenfor Halden i helgen. Og ser du en vever dame med en juvelforseglet pistol er det bare å strekke hendene i været og la deg forføre.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden