ABC Nyheter presenterer Premier League:

4. plass: Arsenal

<p class="hidden">Arsenals  William Gallas jubler over nok et mål. Foto: Scanpix </p>
Arsenals  William Gallas jubler over nok et mål. Foto: Scanpix

<pBlant de fire store er det veldig tett og jevnt. Vi setter Arsenal nederst av disse, men avstanden opp er liten. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARSENAL

Arsenal Football Club

Stiftet: 1886

Hjemmebane: Emirates Stadium

Kallenavn: The Gunners

Manager: Arsène Wenger

Kaptein: William Gallas

Fjorårets plassering: 3. plass

Overganger inn: Samir Nasri (Marseille), Amaury Bischoff (Werder Bremen), Carlos Vela (Osasuna, tilbake etter utlån), Aaron Ramsey (Cardiff), Kieran Gibbs (Norwich, tilbake etter utlån)

Overganger ut: Alexander Hleb (Barcelona), Mathieu Flamini (AC Milan), Gilberto Silva (Panathinaikos), Jens Lehmann (Stuttgart), Kerrea Gilbert (Leicester, lån)

Fem første kamper: West Bromwich (h), Fulham (b), Newcastle (h), Blackburn (b), Bolton (b)

Linker: www.arsenal.com(offisiell hjemmeside), www.gunners.no (offisiell norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2:?

3:?

4: Arsenal

5: Aston Villa

6: Tottenham Hotspur

7: Everton

8: Manchester City

9: Newcastle United

10: Portsmouth

11: West Ham United

12: Blackburn Rovers

13: Sunderland

14: Middlesbrough

15: Fulham

16: Wigan

17: Stoke City

18: Bolton (nedrykk)

19: WBA (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

London-laget har mistet Hleb, Flamini, Gilberto og Lehmann siden i fjor, erfarne spillere som kan bli savnet. Like fullt har ikke manager Arséne Wenger brukt enorme summer på å hente inn erstatninger. Ingen av Arsenals nyervervelser er over 21 år, og Wenger stoler på at stallen er god nok til å kunne gå hele veien i kampen om seriegullet i år.

Av de nye blir Samir Nasri spennende på midtbanen, og Carlos Vela (tilbake fra utlån) har scoret flere mål når han har spilt i sesongoppkjøringen. Amaury Bischoff har en lang skadehistorie, og er skadet før øyeblikket, men kan bli en spennende tilvekst om han legger problemene bak seg.

Arsenal tapte bare tre kamper i hele fjor. Det var minst i hele Premier League, sammen med Chelsea. Det er dermed godt nytt for fansen at det solide forsvaret er inntakt.

Det er på midtbanen at vi er mest usikre på Arsenal i år. Nasri ble diagnostisert med hjernehinnebetennelse i fjor, og spilleren som er blitt omtalt som «den nye Zidane» kan trenge tid til før han er helt i slag igjen. Er også plaget med småskader rett før seriestart.

På kantene er Emmanuel Eboue meget god på sine gode dager, men han kan også fort bli grinete og humørsyk. Theo Walcott er et stort talent, men han må snart begynne å prestere på et høyt nivå over lengre tid. Hvis ikke han gjør det kan Tomas Rosicky fort ta plassen på venstre midtbane når han er skadefri.

Den sentrale midtbanen er imidlertid meget sterk, med Fabregas som dirigenten. Nevnte Nasri kan fort spille ved hans side dersom formen er inntakt, men Abou Diaby eller Denilson kan også gjøre en jobb her.

På topp er Adebayor en målgarantist, og han var meget viktig for Arsenal i fjor, etter at Henry gikk til Barcelona. I år kan van Persie kan gå en stor sesong i møte, Bendtner har fått et år til å modnes, Eduardo er på vei tilbake fra sitt grusomme beinbrudd og Vela kan også være en tilvekst. Dette gir laget flere muligheter helt på topp enn i fjor.

Sesongoppkjøringen har vært sterk for the Gunners, og de har slått lag som Real Madrid og Ajax. Med ni spillere ute vant de også 2-0 borte mot FC Twente i Champions League i midtuken. Det lover godt.

Arséne Wenger har gjort som han pleier i sommer, og kjøpt inn ungt talent istedenfor å hente inn de største navnene. Dette gjør at han stiller med unge spillere i sentrale posisjoner, og er avhengig av at disse fungerer fra start. Det kan gå, men vi tror ikke det er nok om laget skal ta steget helt til topps i Premier League.

Manageren: Arséne Wenger

En legende i Arsenal, og en manager av stort kaliber. Finner unge talenter og utvikler dem til store stjerner. Bruker sjelden enorme summer i overgangsvinduet. Har gjort Arsenal til et av de mest velspillende lagene med sin offensive tankeg