- Drepte barna og kona

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPolitiet mener 44-åringen tok livet av sine to barn og kona, få måneder etter han kom tilbake til Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Da politiet kom til stedet så de en mann sterkt tilgriset av blod utenfor huset. Han ble på bakgrunn av politiets observasjoner brakt inn til huset og er nå siktet for forsettelig drap, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Politiet har all grunn til å tro at det er mannens kone som er drept. De to barna er mellom 1 og 5 år og vi har all grunn til å tro at det er parets barn, sier Rohde på politiets pressekonferanse i kveld.

Hele familien kommer fra Irak, og den drapssiktede mannen søkte visum til Norge fra ambassaden i Teheran 8. mai.


- Drept med stikkvåpen

Politiet fikk melding om hendelsen i Bjerkealleen på Grefsen i Oslo klokken 14 torsdag. Politiet fant de to barna døde og kvinnen hardt skadd da de ankom stedet. Kvinnen døde senere av skadene.

Drapene skal være utført med et stikkvåpen.

- Motivet er foreløpig helt ukjent, sier Rohde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har ennå ikke fått avhørt den siktede mannen og venter på at han skal få oppnevnt en forsvarer.

Udramatisk pågripelse

Da den første politibilen nærmet seg åstedet så de 44-åringen stående utenfor huset sammen med et vitne som bodde på stedet. Denne personen var ikke direkte vitne til drapshandlingen, men hørte skrikene om hjelp og så 44-åringen inne på åstedet etter knivstikkingen.

- Flere vitner skal ha hørt ugjerningen og sett åstedet, og det skal ha vært et brutalt syn. Disse får nå krisehjelp, fortalte Hanne Kristine Rhoede ved voldsseksjon på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Selve pågripelsen gikk rolig for seg, sier innsatsleder Grete Løland til Dagbladet.no.

Ved 16-tiden hentet politiet ut de to andre familiene som bodde i huset, i alt tolv personer. Noen av dem ble tatt inn til vitneavhør, og de resterende ble tatt hånd om av den sosiale vakttjenesten i Oslo kommune, opplyser innsatslederen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnehagebarn hentet inn

Bjerkealleen barnehage ligger rett ved siden av åstedet. Om lag 60 barn var til stede da politi og ambulansepersonell ankom, og to av barna ble vitne til at kvinnen ble båret ut i ambulansen.

- De fleste var innendørs, men noen var ute og lekte. Barnehagepersonellet skjønte at dette var mer enn en vanlig utrykning og fikk alle inn, sier barnehageleder Pia Friis til NTB.

Barnehagen varslet foreldrene om hendelsen på e-post, og orienterte dem videre da de hentet barna.

- Vi har ikke merket noen uroligheter i dette huset tidligere. Noen av barna som bor der, har fått lov av oss å bruke lekeutstyret på plassen her på kveldstid, sier Friis.