Hanssen: -Vallas var vettløs

Bjarne Håkon Hanssen var glad for at LO fikk en annen leder enn Valla. Foto: Scanpix
Bjarne Håkon Hanssen var glad for at LO fikk en annen leder enn Valla. Foto: Scanpix 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHelseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sier tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla opptrådte helt uakseptabelt og vettløst under sykelønnsstriden. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag takket Hanssen nei til gjenvalg til Stortinget etter tre perioder. Nå snakker han ut om bråket rundt sykelønnsordningen høsten for to år siden, da han ble offentlig utskjelt av partifelle og daværende LO-leder Gerd-Liv Valla.

– Oppførselen hennes var helt uakseptabel. Jeg ble ganske direkte beskyldt for å lyve. Det gjorde jeg selvsagt ikke, sier Hanssen til VG.

Valla tente på alle plugger da Hanssen som arbeidsminister foreslo at arbeidsgiverne skulle betale mer for sykelønnsordningen. Hun mente dette undergravde hele ordningen og gikk i allianse med arbeidsgiverne i NHO for å stoppe den rødgrønne regjeringen.

– Hun overspilte fullstendig i den situasjonen, sier Hanssen, som er fornøyd med at LO nå har fått en ny leder.

– Jeg tror det er veldig bra for LO at Roar Flåthen er leder. Nå har jeg forhandlet AFP-ordningen med ham, og det var virkelig ingen søndagsskole. Han kan være tøff på vegne av sine medlemmer. Men Flåthen opptrer alltid anstendig, sier Hanssen.

Det har ikke lyktes VG å få noen kommentar fra Gerd-Liv Valla om denne saken.