ABC Nyheter presenterer Premier League:6. plass: Tottenham Hotspur

Nyankomne David Bentley kan vise seg å være et gullkjøp for Tottenham. Laget vil i år snuse på Champions League neste sesong, men når dessverre for fansen ikke helt opp. (Foto: Scanpix)
Nyankomne David Bentley kan vise seg å være et gullkjøp for Tottenham. Laget vil i år snuse på Champions League neste sesong, men når dessverre for fansen ikke helt opp. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVi nærmer oss toppen av vårt Premier League-tips, og på sjette plass velger vi å sette ustabile Tottenham. Mange spennende signeringer og en meget god pre-season gjør at vi tror at Spurs-fansen har

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
TOTTENHAM HOTSPUR

Stiftet: 1882

Hjemmebane: White Hart Lane

Kallenavn: Spurs

Manager: Juande Ramos

Kaptein: Ledley King

Fjorårets plassering: 11. plass

Overganger inn: Luka Modric (Dinamo Zagreb), Giovani dos Santos (Barcelona), Heurelho Gomes (PSV), John Bostock (Crystal Palace), Paul Stalteri (Fulham, tilbake fra utlån), Joe Martin (Blackpool, tilbake fra utlån), David Bentley (Blackburn)

Overganger ut: Robbie Keane (Liverpool), Paul Robinson (Blackburn), Pascal Chimbonda (Sunderland), Anthony Gardner (Stoke, lån), Teemu Tainio (Sunderland), Jake Livermore (Crewe, lån), Joe Martin (Blackpool, lån), Steed Malbranque (Sunderland), Younes Kaboul (Portsmouth)

Fem første kamper: Middlesbrough (b), Sunderland (h), Chelsea (b), Aston Villa (h), Wigan (h)

Linker: www.tottenhamhotspur.com (offisiell hjemmeside), www.tottenhamhotspur.no (offisiell norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2:?

3:?

4:?

5:?

6: Tottenham Hotspur

7: Everton

8: Manchester City

9: Newcastle United

10: Portsmouth

11: West Ham United

12: Blackburn Rovers

13: Sunderland

14: Middlesbrough

15: Fulham

16: Wigan

17: Stoke City

18: Bolton (nedrykk)

19: WBA (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

Laget fra Nord-London hadde en trøblete sesong i fjor (11. plass), både på og utenfor banen. Såpeoperaen som førte til manager Martin Jols avgang var pinlig for klubben, det samme var lagets prestasjoner i Premier League. Sesongen var imidlertid ikke helt mislykket ettersom cup-spesialisten Juande Ramos kom inn og ledet laget til seier i ligacupen mot Chelsea.

En keeper med såpe på hanskene må ta sin del av skylden for mange baklengsmål i fjor. Som en konsekvens er Paul Robinson solgt til Blackburn, og Heurelho Gomes fra PSV er hans erstatter i målet. Men det var også mange baklengs for Spurs i fjor som en følge av sløvt forsvarsspill og sviktende markeringer i egne rekker. Det er her Ramos har mest å rette på.

Og med skadeutsatte Woodgate og King som førstevalg og ustabile Dawson rett bak, blir man ikke overrasket om det trekkes ett navn på den posisjonen opp av hatten før overgangsvinduet lukkes. Alternativet Younes Kaboul er også solgt til Portsmouth.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men framover på banen er Tottenham ofte en fryd å se på. I fjor scoret de 66 mål i serien, det er mer enn Chelsea. Men til sammenlikning slapp de også inn mer enn dobbelt så mange mål som sin London-rival.

I sommer har Tottenham motvillig solgt Robbie Keane til Liverpool, og Dimitar Berbatov er heftig linket til Manchester United. Dette vil uten tvil svekke Spurs, men manager Juande Ramos har fortsatt Darren Bent i troppen. Han har bøttet inn mål i sesongoppkjøringen, og blitt brukt som ensom spiss i 4-5-1, men også i 4-4-2. Hvilket system som blir valgt er usikkert, og det avhenger av om Berbatov går, samt hvem som eventuelt måtte komme inn portene på White Hart Lane.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsterkningene er mange, og gode hos Spurs i år. Playmaker Luka Modric, Giovani dos Santos og David Bentley bringer alle med seg teknikk og finspill til White Hart Lane. Det er som musikk i ørene til Tottenham-fansen. De tre har alle imponert i forsesongen, og kan virkelig sette fyr på den offensive slagkraften.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham har på sin side solgt Pascal Chimbonda, Teemu Tainio og Steed Malbranque til Roy Keane og Sunderland.

Ellers er det mye ungt talent rundt førstelaget med Gareth Bale, nevnte Giovani dos Santos og David Bentley, Aaron Lennon, Tom Huddlestone, Chris Gunter, Adel Taarabt og Jamie O´Hara.

Vi tror på mange mål, hurtig offensivt spill og mye moro med Tottenham i år. Vi tror ikke det holder til å bryte inn blant topp fire, men dersom alt klaffer er mannskapet godt nok til å yppe seg med hvem som helst.

Manageren: Juande Ramos

Den spanske treneren tok over Tottenham etter Martin Jol under fjorårets sesong, og brakte ligacuptrofeet til White Hart Lane på første forsøk. Viste seg også som en kløktig cupgrossist gjennom sin tid i Sevilla hvor han vant UEFA-cupen to år på rad. Ble sjokkert over spillernes fysiske form da han kom, og satt laget på diett. En kravstor manager som får mye ut av spillerne sine. Har rykte på seg for å spille hurtig og god angrepsfotball, men uten å miste det defensive. Klarer han det i Tottenham, når de langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Profilen: Luka Modric

Den kroatiske playmakeren imponerte stort under sommerens EM-sluttspill, og Tottenham skal være glade for at han var signert før mesterskapet tok til. En teknisk meget god spiller som også har nese for mål. Scoret 31 mål og hadde 29 målgivende pasninger på sine fire sesonger i Dinamo Zagreb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva sier supporterne?

Vidar Edell, president i Tottenhams Venner: - Det er ikke et urealistisk tips, men vi håper på bedre. Vi forventer at Berbatov går, og da blir spørsmålet om han vil bli erstattet eller ikke. Arshavin er nevnt hyppig som ett nytt kjøp, så vi får se. Vi har en bred stall med høyere kvalitet enn i fjor, sier han.

Mulig lagoppstilling:

Heurelho Gomes - Alan Hutton, Jonathan Woodgate, Ledley King, Gareth Bale - David Bentley, Luca Modric, Jermanie Jenas, Giovani dos Santos - Dimitar Berbatov, Darren Bent

Spillerstall 2008/2009:

Målvakter:

- Heurelho Gomes

27. Ben Alnwick

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Oscar Jansson

Forsvar:

3. Young-Pyo Lee

7. Paul Stalteri

11. Gilberto

16. Gareth Bale

20. Michael Dawson

26. Ledley King (k)

28. Alan Hutton

30. Anthony Gardner

33. Richardo Rocha

39. Jonathan Woodgate

44. Chris Gunter

Midtbane:

- Luka Modric

- David Bentley

4. Didier Zokora

8. Jermaine Jenas

14. Hossan Ghaly

17. Kevin-Prince Boateng

19. Adel Taarabt

22. Tom Huddlestone

24. Jamie O´Hara

25. Aaron Lennon

Angrep:

- Giovani dos Santos

9. Dimitar Berbatov

23. Darren Bent

Linker: www.tottenhamhotspur.com (offisiell hjemmeside), www.tottenhamhotspur.no (offisiell norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no

(Klikk på bildet for større versjon)