Sugen på Sør-Afrika

Godsets Fredrik Winsnes, her i kamp med Lyns Bjarnason, forlenger gjerne karrièren med noen måneder. Nå håper han å spille VM-for Norge i 2010. (Foto: Scanpix)
Godsets Fredrik Winsnes, her i kamp med Lyns Bjarnason, forlenger gjerne karrièren med noen måneder. Nå håper han å spille VM-for Norge i 2010. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGodsets Fredrik Winsnes vil spille VM-sluttspill for Norge om to år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strømsgodsetspiller Fredrik Winsnes har kategorisk uttalt at karrièren er over etter 2009-sesongen. Etter at Winsnes tirsdag ble uttatt i landslagsstroppen som møter Irland på Ullevaal 20 august har pipa fått en litt annen lyd.

- Om Norge kvalifiserer seg til VM i Sør-Afrika i 2010 er jeg veldig sugen på å være med. Jeg forlenger karrièren med noen måneder om jeg er god nok for troppen når den tid kommer, sier han til ABC Nyheter.

Snakket med Åge

For ikke lenge siden sa Winsnes at det ikke var aktuelt å fortsette med fotball på øverste nivå etter kommende sesong. Ved siden av å spille fotball har han de siste årene tatt medisinstudier og planen har hele tiden vært å starte turnustjenesten sommeren 2010. De planene er ifølge Winsnes ikke åpen for forandring.

- Ja, det er definitivt. Jeg kommer helt sikkert til å starte med turnusen den sommeren, men jeg håper vel å ha et fotball-VM bak meg når jeg begynner mitt nye liv, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagets assistenttrener, Ola By Rise, sier de ikke vil prøve å overtale Winsnes til å fortsette etter kommende sesong.

- Nei, det får bli helt opp til Fredrik selv. Men jeg vet at Åge har snakket med ham, sier By Rise til ABC Nyheter om saken.

Winsnes har så langt hatt en strålende sesong på et hardtarbeidende drammenslag, men det var mange som ble overrasket da han var å finne i den 20-mann store troppen til Irlandkampen. Uttaket kom også overraskende på Winsnes selv til tross for at han har snakket med landslagssjef Hareide.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har snakket med Åge og han spurte meg hvordan jeg stilte meg til å bli tatt ut i en landslagsstropp, men jeg ble overrasket og veldig glad for dette.

Les også: - Ingen spurte om jeg var frisk

God i Danmark

33 år gamle Fredrik Winsnes ble for alvor kjent da han spilte for Rosenborg. I to perioder har han spilt for de hvitkledde trønderne, fra 1997 - 2001 og fra 2003 - 2005, kun avbrutt av én sesong i svenske Hammarby. I 2006 gikk turen til danske Aalborg. Ifølge Winsnes selv var det da karrièren for alvor tok av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Under tiden i Danmark utviklet jeg meg enormt som spiller. Jeg vil si at det var i Aalborg jeg faktisk begynte å bli en god spiller. Utviklingen har ikke stoppet opp etter at jeg kom til Godset, sier Winsnes.

Han gir mye av æren for at det har gått så bra til Godsets to siste trenere.

- Både Dag-Eilev Fagermo og Ronny Deila har gitt meg tillitt og gjennom det har jeg holdt stabiliteten oppe og klart å fortsette spillet fra tiden i Danmark. Bortsett fra en liten perode i mai i år føler jeg selv at jeg har vært på et ganske høyt nivå.

- Spesielt Ronny (Deila) har gjort sitt til at jeg har lykkes så godt i år. Tidligere var jeg mer et anker på midten mens jeg nå har en mer offensiv indreløperrolle og kommet høyere opp i banen. Vi snakker masse sammen om hvordan utnytte mine beste kvaliteter.

Les også: Vraket som kaptein

Artikkelen fortsetter under annonsen

Får spille

Sist Winsnes dro landslagstrøya over hodet var i 2003. Selv om det er gått fem år siden sist han var i troppen har han stor tro på spilletid på Ullevaal kommende uke. Det blir da 13. gang han aksler drakta med flagget på brystet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Selv om signalene som er gitt fra landslagsledelsen de seneste årene har gått i retning av at man skal satse på yngre krefter så er det vel en grunn til at jeg er tatt ut. Jeg vet jeg ikke har alderen på min side, men både Åge Hareide og Ola By Rise kjenner meg godt fra før og vet hva jeg står for.

- Jeg er ikke en unggutt som er inne på prøve på landslaget. Treningene før kampen vil bli avgjørende om jeg starter eller ikke.

Om landslagets sjanser til å nå VM i Sør-Afrika i 2010 er han optimistisk.

- Laget viste i mange av EM-kvalikkampene hva som bor i laget og det er godt nok til at man ikke trenger å frykte noen av gruppens motstandere. Jeg mener det er gode muligheter for at Norge kvalifiserer seg til VM om to år.


Les mer om Tippeligaen på Startsiden.