Endelig bønnhørt: - Nå fjernes Murmansk

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHasvik-ordfører Eva Husby mener det sterke og vedvarende mediepresset og søkelyset på miljøgifter var avgjørende for at de denne gangen får gjennomslag for å fjerne vraket av krysseren Murmansk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk en uønsket julegave for 14 år siden som nå kan returneres til avsenderen. For nå er det ingen vei tilbake. Skiten skal bort. Slik fiskeri- og kystminister Helga Pedersen nå uttaler seg, hører jeg at denne saken er gjennomdiskutert i regjeringen og at det nå går mot en fjerning av Murmansk, sier en begeistret ordfører til NTB etter at kystministeren fredag annonserte at det er regjeringens mål å fjerne vraket.

Varm

Ordføreren føler seg sikker på at Helga Pedersen får en varm velkomst når hun torsdag kommer til Sørvær der vraket ligger for å delta på folkemøte om det havarerte skipet.

– Det blir også en god anledning til å få stilt spørsmål og diskutert spørsmål om helsefare og den uro som er i Sørvær etter den voldsomme mediestormen. Vi vet nå at radioaktiviteten ikke utgjør noen fare, spørsmålet er hva som finnes og hvordan miljø og helse eventuelt kan påvirkes. Det er spredt en frykt som vi ikke skal kimse av, sier Husby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Handlet raskt

I snart 14 år har lokalbefolkningen måttet stange hodet i veggen i sine utallige forsøk på å få fjernet det skjemmende vraket fra Sørvær.

– Jeg vil berømme Helga Pedersen for å handle raskt. Det er under to uker siden jeg tok kontakt med henne, og nå er avgjørelsen i praksis tatt. Det sterke mediepresset og fokuseringen på miljøgifter har nok vært avgjørende for at vi vant fram denne gangen. Jeg føler også at vi har full forståelse hos Helga Pedersen for at vraket må fjernes for at vi skal kunne fortsette som en fiskerikommune som også satser på fisketurisme. Da kan vi ikke fortsatt være vertskommune for krysseren Murmansk, sier hun. (©NTB)