Teaterhøstens stjerner

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHer er høstens beste, mest stjernespekkede og hyggeligste teateropplevelser. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enten du ønsker lett underholdning eller vil se de klassiske teaterstykkene, er det store muligheter for å få se kjente norske skuespillere og artister på scenen i høst.

Musikalenes tid

Det er ikke bare på kino at en farsott med musikaler farer over landet. Musikaltonene vil i høyeste grad bli å høre fra teaterscenene også.

Mange av teatrene satser på de gode gamle klassikerne.

Edderkoppen teater setter opp «Sound of Music» med Maria Arredondo og Bjørn Skagestad tidlig i september. Dette blir Arredondos debut som skuespillerinne.

TV Norge holder i disse dager på med innspillingen av et realitybasert program der de leter etter Sandy og Danny i en oppsetning av «Grease». Det hele ender opp med en stor forestilling i Oslo Spektrum i høst.

Oslo Nye teater fortsetter suksessen med «Singing in the rain», men bytter ut Kåre Conradi med Hans Marius Hoff Mittet. Selv om Mittet er et mer ukjent navn har han erfaring fra musikaler som Fame, Chicago og My fair Lady. Men han er nok best kjent som skuespiller i «Hotel Cæsar».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I september kommer Ylvis brødrene tilbake. De skal opptre på Chat Noir med forestillingen «Ylvis III». Her får også Mia Gundersen et eget «one woman show» med kabareten «All of Mia» i oktober.

Blant de mer utradisjonelle musikalske stykkene er Nord Trøndelags teaters oppsetning av en svensk visesang kabaret med Askild Holm, og Nordlands teater som setter opp en hyllestforestilling til Tom Waitz.

Høykulturelle klassikere

Ikke overraskende er det Nationaltheatret som har de tyngste klassiske stykkene og største norske skuespillerne.

Sven Nordin, Maria Bonnevie og Thorbjørn Harr fortsetter med kritikersuksessen «Brand». Det er den spanske regissøren Calixto Bieito som på utradisjonelt vis har bearbeidet Ibsen-stykket.

Det er også Ibsen som står på programmet når Petronellla Barker både spiller mot Eindride Eidsvoll i «Romersholm» og spiller tittelrollen i «Hedda Gabler».

Ibsens fremste rival August Strindberg settes også opp. Nicolai Cleve Broch spiller hovedrollen i «Et drømspill».


Les mer om teater på Startsiden.