Fortsatt ikke kontroll over Vinderen-brann

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pI snart et døgn har brannmannskapene kjempet mot flammene i et stort næringslokale på Vinderen i Oslo. Utstyr for millionbeløp er reddet ut, men brannvesenet sliter med å få kontroll over brannen.<

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 21-tiden onsdag kveld hadde brannmannskapene fremdeles ikke kontroll over brannen, som startet natt til onsdag.

Brannmannskaper har jobbet på spreng i nær 18 timer, men næringslokalet står fremdeles i brann.

– Det jobbes fortsatt intenst med å få kontroll på brannen. Brannen har spredt seg via etasjeskillere, vegger og loft i den gamle bygården. Dette vanskeliggjør slukningsarbeidet. Det kommer stadig meldinger om nye tenninger i bygget. Det brenner fortsatt mye og store mannskaper fra Oslo og nærliggende kommuner er fortsatt på stedet, sier vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd til NTB.

Røykfylt

Området rundt den brennende bygningen er nå fylt med røyk.

– Vinderentorget og Vinderensenteret er tømt for folk og sperret av på grunn av røyken. Det er lavt trykk, så mye av røyken blir liggende ned mot bakken, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håvard Bakken, vaktkommandør hos brannvesenet i Oslo, forteller at det ikke er fare for at brannen skal spre seg til andre bygg i nærheten.

Ingen personer har fast bostedsadresse i bygningen, og politiet har ikke fått melding om at noen skal befinne seg der.

Brannvesenet har i løpet av dagen jobbet intenst med å redde ut verdier fra den overtente bygningen. Dette dreier seg blant annet om varer fra en gullsmed, datautstyr for nærmere en million kroner og utstyr fra Oslo Fashion Week.

Ukjent årsak

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men ifølge politiet kan den ha oppstått i restauranten Jeppes kro.

– Dette er én av flere muligheter. Men først må det slukkes, så må det bli kaldt, før man kan begynne med noe etterforskning, sier Bakken.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 1.45 natt til onsdag. Næringsbygningen, som ligger i Slemdalsveien 70 på Vinderen, huser også et parfymeri, en elektrikerforretning og et tannlegekontor.