Rusty Truck: «Luck’s Changing Lanes» (Rykodisc/Bonnier Amigo)Nesten blinkskudd

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pI ensemblet Rusty Truck skjuler fotografen Mark Seliger seg. Mannen er talentfull også uten sitt kamera i hånd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Luck’s Changing Lanes»«Luck’s Changing Lanes»

Texaneren Mark Seliger er en av verdens mest anerkjente rockfotografter.

Mellom 1992 og 2002 var han sjefsfotograf på Rolling Stone Magazine, i dag har han eget fotostudio i New York og jobber fast for Vanity Fair og GQ.

Ikke overraskende har hans jobb som fotograf skaffet ham en stor kontaktflate i musikkverdenen. Det drar Seliger veksler på, uten at noen har grunn til å rødme, når han slipper plate med sitt ensemble Rusty Truck.

Jeg plukket opp forgjengeren til denne platen i Nashville for fem år siden, da het plata «Broken Promises» og den har ikke vært ute av spillebunkene mine siden.

«Luck's Changing Lanes» er en oppdatering, med noen omrokeringer på sangsiden.

Seliger har faktiskt et like godt håndlag med låtskrivingen som han har med kameraet. Til overmål har en distinkt stemme som står aldeles utmerket til Rusty Trucks melankolske countryrockuttrykk.

Seliger forteller at det var interessen fra Jakob Dylan som gjorde at han bestemte seg for å prøve seg, i fullt alvor, bak mikrofonen. Det var den unge Dylan som lærte Seliger the basics om musikkinnspilling og produksjon.

Tre av sangene på «Luck's Changing Lanes» er produsert av Dylan, to sammen med Wallflowers-kollega Rami Jaffee.

Men det stopper ikke med bidrag fra Dylan. Seliger samarbeider med følgende størrelser på plata; T-Bone Burnett, Sheryl Crow, Rob Thomas, Lenny Kravitz, Willie Nelson & Mickey Raphael, Burning Spear(!) og Gillian Welch & David Rawlings. Alle viser seg fra sin mest smakfulle side, her er det tydelig at egoene har blitt lagt igjen i garderoben.

I dag er Rusty Truck et fast band med Joey Peters (Grant Lee Buffalo) på trommer, Sheldon Gomberg (Ryan Adams, Warren Zevon) på bass, Andy Gibson (Hank Williams III) på steelgitar og Kristin Mooney på harmonivokal ved siden av Seliger.

Med utgangspunkt i sangene på «Luck's Changing Lanes» er det all grunn til å håpe at Rusty Truck finner veien til Norge. Dette er virkelig en godbit for folk som har sans for Ryan Adams country-rock-personna, eller for den saks skyld Conor Obersts siste. Musikk som er skreddersydd for å sitte å se løvet gulne til.

«Luck's Changing Lanes» inneholder også en DVD, der Seliger demonstrerer sitt filmatiske blikk med videoer til fem av platas sanger.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden