Diverse: «Mother Earth Blues Vol. 1» (Strawberry Blues)

Stjernespekket norsk ulvestøtte

<p class="hidden"> </p>
 

<pBruce Springsteen og Emmylou Harris er blant artistene som ønsker å redde den norske ulven.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Mother Earth Blues Vol. 1»«Mother Earth Blues Vol. 1»

«Mother Earth Blues Vol. 1» er, hvis vi kan gå ut fra at tittelen indikerer at det kan komme flere plater i serien, en samleplate hvor noen av verdens største artister bidrar for å hjelpe Dag Wærner, styremedlem i Norges Miljøvernforbund og ildsjelen bak Strawberry Blues Records, sitt prosjekt med mål å redde den norske utrydningstruede ulvestammen.

Blant artistene som deltar finner vi verdensstjerner som Bruce Springsteen, Emmylou Harris, Mark Knopfler, Mark Olson og Elvis Costello. Ingen barnslig samling med andre ord.

Formålet med utgivelsen er å rette fokus på den norske ulvestammen og andre utrydningstruede arters kår, og påvirke miljøvernministeren, og den norske regjeringen for øvrig, til å stanse utrydningen.

Hvis vi ser forbi de harde fakta i saken, så er dette også en vellykket samling låter, som hver for seg ikke nødvendigvis har så mye med hverandre å gjøre med unntak av at artistene som bidrar alle er dyrevernere som velvillig stiller opp med låter for å hjelpe den norske ulvestammen.

Selv om artistene som bidrar ikke er altfor fjerne musikalske slektninger, spriker det likevel noe når man får alle servert på et brett. Med unntak av at Mads Eriksen er med og backer opp Chris Thompson (den tidligere vokalisten i Manfred Mann's Earth Band, red.anm.), så er albumet fri for norske bidragsytere. Uten at det trekker ned helhetsinntrykket.

Flere av stjernene gjør låter sammen med andre. Foruten samarbeidet mellom Thompson og Eriksen, gjelder dette «Everything I Do» med Elliott Murphy og Bruce Springsteen, hvor sistnevnte ikke spiller en spesielt fremtredende rolle. Norton Buffalo serverer «Sweet Little Pumpkin» med Steve Miller som gjest bak mikrofonen, Tony Joe White synger passende nok «Wild Wolf Calling Me» sammen med Emmylou Harris, mens Roy Nathanson har fått med seg Elvis Costello på den coole taffeljazz-balladen «Fire Suite 1».

Med få unntak snakker vi om en samling låter som i stor grad har rot i amerikansk musikktradisjon; country, blues, jazz og rock.

Samlingen står ellers godt på egne ben helt uavhengig av formålet bak utgivelsen, men det skader jo ikke å nyte et knippe låter og samtidig støtte en god sak. Albumet inneholder i alt 17 spor, og låtene er i like stor grad som saken den støtter plukket ut med tanke på en helhetlig setting. Liker du en av låtene her, er faren stor for at de øvrige også vil falle i smak.

Kvaliteten er med andre ord jevnt over god, selv om ikke alle låtene er like gode som albumets beste innslag.

For fullstendig trackliste og ytterligere informasjon om utgivelsen, sjekk motherearthblues.com.

Les også disse relaterte sakene:

Inviterer The Boss på ulvesafari

Bruce skal redde norsk ulv

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy