- 50 stridsvogner i Gori

<p class="hidden"> En georgisk stridsvogn i Gori på vei til Sør-Ossetia mandag. Foto: Scanpix </p>
 En georgisk stridsvogn i Gori på vei til Sør-Ossetia mandag. Foto: Scanpix

<pPå tross av våpenhvilen, har Russland fortsatt ikke trukket ut stridsvognene sine fra Gori, hevder Georgiske myndigheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En prest hilser på russiske soldater oppå et pansret kjøretøy på vei til Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali mandag. Russlands president Dmitrij Medvedev ga tirsdag ordre om stans i de russiske militæroperasjonene i nabolandet Georgia. Foto: REUTERS/Sajd Tsarnajev/SCANPIXEn prest hilser på russiske soldater oppå et pansret kjøretøy på vei til Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali mandag. Russlands president Dmitrij Medvedev ga tirsdag ordre om stans i de russiske militæroperasjonene i nabolandet Georgia. Foto: REUTERS/Sajd Tsarnajev/SCANPIX

Ordkrigen har fortsatt etter at en våpenhvil mellom Russland og Georgia ble avtalt natt til onsdag. Nå påstår Georgia at Russland har sent 50 stridsvogner inn i byen Gori.

–50 russiske stridsvogner og pansrede kjøretøy er i Gori, sier Aleksandr Loma i det georgiske nasjonale sikkerhetsrådet til georgisk TV, ifølge NTB.

Påstanden er foreløpig ikke blitt bekreftet fra uavhengige kilder.

Våpenhvilen fordrer at både Russland og Georgia trekker sine styrker tilbake til sine opprinnelige posisjoner, slik det var før konflikten blusset opp, skriver BBC.

Russland på sin side hevder det ikke finnes noen militære styrker i Gori.

Les også: Et gammelt, herjet land.

Ifølge AFP melder Russland at 74 av deres soldater er blitt drept i konflikten med Georgia. 171 er skadet, mens 19 er savnet.

Her er de fem hovedpunktene i fredsplanen mellom Georgia og Russland, som den franske presidenten Nicolas Sarkozy, var med på å forhandle frem.

Fysisk maktbruk skal opphøre.

Alle militæraksjoner mellom landene skal opphøre.

Fri adgang til humanitær hjelp.

Georgiske tropper skal returnere til sine opprinnelige posisjoner.

Russiske tropper skal returnere til sine opprinnelige posisjoner.

Personvernpolicy