- Barnehagen gjør barnet ditt slankere

Når barn kommer i skolealder, vil en større andel være overvektige, dersom mor jobber deltid. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Når barn kommer i skolealder, vil en større andel være overvektige, dersom mor jobber deltid. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn dansk undersøkelse viser at barn som ikke går i barnehage, har større risiko for å utvikle fedme. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldre som har dårlig samvittighet for at de tilbringer for mye tid på jobb, og lar barna ha lange dager i barnehagen, kan slappe av om man skal tro en ny, dansk studie. Risikoen for at barn blir overvektige, er nemlig mindre om mor jobber fulltid, og barnet tilbringer hele dagen i barnehagen.

- Fra utenlandske studier vet vi at det har en negativ effekt på barnet, jo lengre arbeidsdager mor har. I Danmark viser det seg at dette har en stikk motsatt effekt. Så det er faktisk sunnere for barnet, som har mindre risiko for å bli overvektig, om mor jobber overtid, sier forsker Jane Greve til den danske avisa Politiken.

Hun mener årsaken kan være et strengere kosthold i barnehagene, som begrenser inntaket av sukker og fett, i tillegg til økt aktivitet når barn får leke sammen.

- Hjemme kan det være vanskeligere å sette grenser. Når barna er hjemme store deler av dagen, er det lettere å gå og småspise. I tillegg har de adgang til passive aktiviteter som tv og data, sier Greve.

Hvor lenge menn arbeider har ingen innvirkning på barns vekt, viser Greves undersøkelse.