ABC Nyheter presenterer Premier League:7. plass: Everton

Everton har foreløpig en ekstremt tynn stall. Både Tim Cahill og Steven Pienaar (bildet) misser sesongstarten. Klubben kan miste en topplassering om det ikke det kommer nye fjes til Goodison Park. (Foto: Scanpix)
Everton har foreløpig en ekstremt tynn stall. Både Tim Cahill og Steven Pienaar (bildet) misser sesongstarten. Klubben kan miste en topplassering om det ikke det kommer nye fjes til Goodison Park. (Foto: Scanpix) 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVi er veldig usikre på Everton i år, og det er også usikkerhet i klubben noen dager før seriestart. Vi lander på en liten nedtur fra fjorårets femteplass for the Toffees. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
EVERTON

Everton Football Club

Stiftet: 1878

Hjemmebane: Goodison Park

Kallenavn: The Toffees

Manager: David Moyes

Kaptein: Phil Neville

Fjorårets plassering: 5. plass

Overganger inn: Lukas Jutkiewicz (tilbake fra utlån)

Overganger ut: Thomas Gravesen (Celtic, tilbake fra utlån), Anthony Gardner (Tottenham, tilbake fra utlån), Manuel Fernandes (Valencia, tilbake fra utlån), Lee Carsley (Birmingham), Stefan Wessels (frigitt), Andy Johnson (Fulham), Aidan Downes (Yeovil Town), Bjarni Vidarsson (FC Twente), Darren Dennehy (Cardiff City), Jamie Jones (Leyton Orient)

Fem første kamper: Blackburn (h), West Bromwich (b), Portsmouth (h), Stoke (b), Hull (b)

Linker:www.evertonfc.com (offisiell hjemmeside), www.evertonfc.no (offisiell norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2:?

3:?

4:?

5:?

6:?

7: Everton

8: Manchester City

9: Newcastle United

10: Portsmouth

11: West Ham United

12: Blackburn Rovers

13: Sunderland

14: Middlesbrough

15: Fulham

16: Wigan

17: Stoke City

18: Bolton (nedrykk)

19: WBA (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

Det hersker usikkerhet rundt Everton-laget før sesongen sparkes i gang. Nye stadionplaner er utsatt, manager David Moyes har ikke signert én eneste spiller i sommer (kun Lukas Jutkiewicz er kommet tilbake fra utlån) og skader har satt sitt preg på laget.

Per i dag er Andy van der Meyde, Tony Hibbert og Tim Cahill alle ute. Og som om ikke det var nok, Steven Pienaar fikk i går konstatert et brudd i tåa og er ute de første seks ukene av sesongen.

Everton har en tynn tropp, og er dermed utsatt for skader og suspensjoner som alltid kommer gjennom en lang sesong. Ettersom lukkingen av transfervinduet nærmer seg blir det spennende å se om Moyes slår seg til ro med dem han har, eller om panikkjøpene begynner å komme. Klubbledelsen har imidlertid tydelig annonsert at laget skal forsterkes. De sterkeste ryktene har svirret rundt de offensive spillerne Joao Moutinho (Sporting Lisboa), Allan Smith (Newcastle) og brasilianske Vagner Love (CSKA Moskva).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Everton har imidlertid en veldig god startoppstilling dersom alle mann er friske. Navn som Lescott, Yobo, Jagielka, Arteta, Cahill, Osman og Yakubu er alle eksempler på kvalitetsspillere som kan ta Everton langt.

Laget fra Liverpool har også solgt Andy Johnson for 110 millioner kroner til Fulham - en god avtale for Everton dersom pengene blir brukt på fornuftige forsterkninger.

Laget har også en meget god fjorårssesong å se tilbake på, samt en god lagmoral.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manager David Moyes har blitt en viktig mann for Everton og han har funnet de riktige spillerne uten at de nødvendigvis har stjernenavn. Han ønsker at Everton skal spille mer ballbesittende fotball enn tidligere, og ønsker derav spillere som kan oppfylle dette kriteriet.

Vi tror Everton kan nå langt i år dersom alle er med, men så heldig er man sjelden. Skader, salg og suspensjoner kommer til å gjøre seg gjeldende. Laget er også veldig avhengig av at Arteta og Yakubu innfrir. Vi tror ikke at dagens Everton-tropp er god nok til å gjenta fjorårets suksess.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manageren: David Moyes

David Moyes har vært i klubben i seks år, og fått tid til å jobbe med laget, selv om resultatene ikke alltid har gått hans vei. Har klart å gjøre Everton til ett lag å regne med godt oppe på øvre halvdel av tabellen med begrensede midler i forhold til mange av konkurrentene.

Profilen: Mikel Arteta

Den store publikkumsfavoritten fra sin kantposisjon. Er meget trygg og god med ballen i beina, og en driblefant. Ekstremt god teknikk, og gode innlegg er gull verdt for Everton. Slår også gode dødballer og har mange assist per sesong. For mange en gåte at han ennå ikke har fått prøve seg på det spanske landslaget.

Hva tror supporterne?

Helge Grunnevåg, leder Everton Supporters Club Norwegian Branch: - Jeg synes det er ganske greit tippet, det er nok høyere enn mange andre kommer til å tippe oss. Jeg tror vi havner et sted melom nummer seks og ti avhengig av hvilke spillere vi får inn før seriestarten, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulig lagoppstilling:

Tim Howard – Phil Neville, Joseph Yobo, Phil Jagielka, Joleon Lescott - Mikel Arteta, Jack Rodwell (Tim Cahill tilbake september), Leon Osman, Steven Pienaar - Yakubu Ayegbeni, James Vaughan

Spillerstallen 2008/2009:

Målvakter:

12. Ian Turner

24. Tim Howard

30. John Ruddy

Forsvar:

- Lee Molyneux

2. Tony Hibbert

3. Leighton Baines

4. Joseph Yobo

5. Joleon Lescott

6. Phil Jagielka

19. Nuno Valente

34. John Irving

Midtbane:

- John Paul Kissock

7. Andy van der Meyde

10. Mikal Arteta

17. Tim Cahill

18. Phil Neville

20. Steven Pienaar

21. Leon Osman

26. Jack Rodwell

32. Dan Gosling

Angrep:

- Jose Baxter

14. James Vaughan

22. Yakubu Ayegbeni

27. Lukas Jutkiewicz

28. Victor Aninchebe

Linker: www.evertonfc.com (offisiell hjemmeside), www.evertonfc.no (offisiell norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no

(Klikk på bildet for større versjon)