Svart dag på norske veier

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMinst tre personer mistet livet og 13 personer ble skadd i en rekke trafikkulykker tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble en brutal dag på norske veier. Minst tre personer omkom i tre ulike ulykker rundt omkring i landet, og et stort antall personer ble skadet.

Tirsdag morgen omkom en 30 år gammel mann etter å ha kjørt av veien og nedover en skråning i Rømskog i Østfold. Mannen var fra Rømskog.

Kort tid etter mistet en mann i 20-årene livet etter å ha frontkollidert med en lastebil på riksvei 13 mellom Voss og Granvin i Hordaland. Mannen var hjemmehørende i Voss-området.

Noen timer senere omkom en mannlig MC-fører i 40-årene ved Kistranda i Fauske kommune etter å ha kollidert med en lastebil.

Ni skadd

Den mest omfattende ulykken skjedde langs E39 nord for Flekkefjord tirsdag kveld, hvor til sammen ni personer ble skadd i én kollisjon. Kort tid før kl. 23 var skadeomfanget og omstendighetene rundt ulykken ikke avklart, men flere av de ni skal være alvorlig skadd, opplyser politiet i Agder til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere personer ble også skadd i en rekke andre ulykker tirsdag. I Pindsle i Vestfold fikk en kvinne alvorlige bruddskader etter å ha kollidert med et vogntog langs E18.

I Skien ble en person alvorlig skadd da fire biler kjørte inn i hverandre på Elstrømbrua i byen. I Balsfjord i Troms fikk en mann lettere skader etter å ha kjørt av veien langs E8 ved Slettmo.

I Kviteseid ble en mannlig MC-fører i slutten av 30-årene sendt med luftambulanse med pusteproblemer og smerter, etter å ha kjørt av veien tirsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 14 omkomne

Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte tirsdag ulykkesstatistikken for juli, som viste at totalt 26 personer omkom på veiene i løpet av måneden. Dette er sju flere personer enn samme måned i fjor.

Hittil i år har de samlede dødstallene steget med 41 prosent sammenlignet med fjoråret, og bare i løpet av de tolv første dagene i august har allerede minst 14 personer omkommet i trafikken, viser en gjennomgang NTB har gjort i sitt nyhetsarkiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En stor andel av disse ulykkene har skjedd de siste dagene. I tillegg til de minst tre som omkom tirsdag, omkom en mann i Hokksund mandag og totalt fem personer i løpet av helgen. Disse omkom i ulike ulykker i henholdsvis Tromsø, Vegårshei i Aust-Agder, Porsanger i Finnmark, Børvenes i Hordaland og i Tingvoll i Møre og Romsdal.