- Norsk tap overrasker ikke

Canadas landslagssjef, nordmannen Even Pellerud, er ikke overrasket over norsk tap mot Japan. (Foto: Scanpix)
Canadas landslagssjef, nordmannen Even Pellerud, er ikke overrasket over norsk tap mot Japan. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p1-5 tapet for de norske fotballdamene mot Japan kom ikke som noen overraskelse på Canadas landslagssjef, norske Even Pellerud. - Japan er bedre enn folk tror, sier han til ABC Nyheter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Norge skulle møte Japan i kvinnenes OL-turnering i fotball trodde de fleste at det ville bli en enkel oppgave for Bjarne Berntsens mannskap. 1-5 tapet kom derfor som «et sjokk» for de aller fleste.

En som dog ikke er overrasket er Canadas landslagssjef, nordmannen Even Pellerud.

- Jeg er ikke på noen som helst måte overrasket over at Norge taper mot Japan. Men 1-5 er vel ikke det jeg hadde forestilt meg på forhånd, uttaler Pellerud til ABC Nyheter.

Pellerud mener Norge har gjort det i overkant bra de første kampene samtidig som de japanske jentene ikke har fått vist hva som bor i dem.

- Både mot USA (2-0) og New Zealand (1-0) synes jeg Norge nærmest overpresterte mens det japanske laget hadde noe uflaks i sine to første kamper. Japan er bedre enn folk tror. Tar man samtidig med i betraktningen at Norge alltid har problemer med Japan er det egentlig ingen bombe at Norge taper i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Men at de skulle tape med fire mål hadde jeg vel innerst ikke trodd, fortsetter han.

Les også: Sjokktap for Norge

Hadde Norge i bakhodet

Tapet i dag betyr at Norge møter Brasil i kvartfinalen mens Pelleruds Canada møter USA, som Norge slo 2-0 i åpningskampen. Før dagens avgjørende oppgjør hadde Pellerud størst tro på at hans lag ville møte Norge.

- Vi visste jo ikke på forhånd hvilket lag vi kom til å møte, men jeg innrømmer at jeg hadde Norge litt i bakhodet før kampen.

Men spillerne til Pellerud ble ekstra glade da budskapet om norsk tap nådde lagbussen på vei hjem fra kampen mot Sverige som svenskene vant 2-1.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det betyr litt ekstra for laget å møtte USA, ingen tvil om det.

Brasil favoritter

Førstkommende fredag spilles kvartfinalene i kvinneturneringen i fotball. Om Norges sjanser er han kryptisk.

- Brasil går inn til den kampen som favoritter. Det bygger jeg på at det først og fremst er et meget godt lag og at Norge fikk seg en vekker i dag. Det kan imidlertid slå begge veier. Det kan føre til at de går i seg selv og gir alt mot Brasil, men det kan også medføre at selvtilliten har fått seg en så alvorlig knekk at de binder seg mot de brasilianske jentene, sier mannen som selv har ført det norske kvinnelandslaget i fotball til VM-gull, EM-gull og OL-bronse.


Les mer om Sommer-OL på Startsiden.