Vurderer søksmål mot Se og Hør

Foto: Scanpix.
 Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pOle Gunnar Solskjær har mistet troen på Pressens Faglige Utvalg. - Synd, og lite representativt, sier PFU-lederen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Solskjær og PFU

Bakgrunnen for saken er at Se og Hør trykte nylig - mot Solskjær-familiens vilje - bilder av Silje Lyngvær med hennes og Ole Gunnar Solskjærs nyfødte sønn på armen.

Bildene ble tatt i forbindelse med Ole Gunnar Solskjærs avskjedskamp i Manchester United.

Alle fotografene som tok bilder på kampen måtte skrive under på en kontrakt som forbød publisering av bilder av barna. Dette har ført til en debatt i England, der flere pressefotografer reagerer på at de ble påtvunget kontrakten uten forvarsel.

Også VG

I ettertid har også VG trykket bilder av Solskjærs barn fra avskjedskampen, men det reagerer ikke familien på i samme grad.

- Det handler om et bilde der du bare ser ryggen på barna. Det var unødvendig av VG å gjøre dette, men det er bilder av ansiktene vi ikke ønsker skal publiseres, sier Solskjærs personlige manager, Jim Solbakken, til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men i stedet for å klage saken inn for PFU - Pressens Faglige Utvalg - sier Solbakken at de vurderer å gå til søksmål mot Se og Hør.

Han har ikke høye tanker om effekten av å ta en sak til PFU.

- Som å pisse i motvind

- Å klage inn Se og Hør til PFU har ingen hensikt. Det er akkurat som å pisse i motvind. Det er absolutt ingen vits, for Se og Hør gjør ikke noe med det og PFU gjør ikke noe mer med det. Det er et organ jeg ikke helt skjønner vitsen med, sier Solbakken.

PFUs leder, Odd Isungset, mener Solbakkens kritikk er lite representativ.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er synd at han ser slik på det. Heldigvis er det få som ser PFU på samme måte. Vi får stadig flere klager fra alle samfunnslag, sier Isungset til ABC Nyheter.

Nyter respekt

Han mener utvalget nyter stor respekt, både hos dem som klager og blant dem som blir innklaget.

Jim Solbakken er ikke av samme oppfatning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Når et presseorgan blir klaget inn til PFU, så hjelper det absolutt ingen ting. Vi har vi har vunnet i PFU, men de slutter ikke å trykke bilder av Ole Gunnar og familien av den grunn, sier han til Dagbladet.

- Jeg vet ikke hva slags organ Solbakken tenker seg i stedet for PFU. Jeg mener at ordningen med PFU er både rask og lite byråkratisk, sier Isungset.

Han legger til at antallet injuriesaker som er tatt til domstolene de siste årene har krympet til et minimum.

- Det mener jeg er god utvikling i forhold til bruken av rettsapparatet, sier Isungset.