10. plass: Portsmouth

Hermann Hreidarsson og Portsmouth er et «midt på treet» lag i England, noe tabelltipset også indikerer. (Foto: Scanpix)
Hermann Hreidarsson og Portsmouth er et «midt på treet» lag i England, noe tabelltipset også indikerer. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPompey har kapasitet og en sterk manager, men trenger flere kvalitetsspillere for å nå Europa.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
PORTSMOUTH FOOTBALL CLUB

Stiftet: 1898

Hjemmebane: Fratton Park

Kallenavn: Pompey

Manager: Harry Redknapp

Kaptein: Sol Campbell

Fjorårets plassering: 8. plass

Overganger inn: Peter Crouch (Liverpool), Younes Kaboul (Tottenham), Omar Alieu Koroma (Banjul Hawks), Glen Little (Reading), Ben Sahar (lån, Chelsea), Marc Wilson (tilbake fra utlån, Luton)

Overganger ut: Sulley Muntari (Inter), Omar Alieu Koroma (utlån, Norwich), Joel Ward (utlån, Bournemouth), Asmir Begovic (utlån, Yeovil), Milan Baros (tilbake fra utlån, Lyon)

Fem første kamper: Chelsea (b), Manchester United (h), Everton (b), Middlesbrough (h), Manchester City (b)

Linker: www.portsmouthfc.co.uk (offisiell hjemmeside), www.venneravpompey.com (offisiell skandinavisk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2:?

3:?

4:?

5:?

6:?

7:?

8:?

9:?

10: Portsmouth

11: West Ham United

12: Blackburn Rovers

13: Sunderland

14: Middlesbrough

15: Fulham

16: Wigan

17: Stoke City

18: Bolton (nedrykk)

19: WBA (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

Fjorårets FA-cupmester var en straffesparkkonkurranse unna å slå Manchester United i Community Shield, og har grunner til å sikte høyt i årets Premier League. Førsteelleveren inneholder klassespillere i alle ledd. Harry Redknapp er en kvalitetsmanager. Men stallen behøver større bredde.

Midtbanestjernen Sulley Muntari som har gått til Inter, er et vesentlig tap. At Milan Baros er tilbake i Lyon, utgjør derimot intet ulidelig savn. For Peter Crouch er ankommet og danner sammen med Jermaine Defoe en farlig angrepsduo av klassisk engelsk karakter. Mens Crouch blir oppspillspunkt, er Defoe gjennombruddsspissen som tilskriver motstanderens forsvar liten tid til avslapning. Nwankwo Kanu er også et hett alternativ, og sammen med blant andre Utaka kompletterer han en målfarlig angrepsrekke.

David James ble kåret inn på årets lag i fjor, og gjentar den tilårskomne målvakten prestasjonen fra den gang, holder han selvsagt topp klasse i Premier League. I forsvaret utfordres kaptein Campbell og visekaptein Distin av Pompeys andre store kjøp for sommeren, Younes Kaboul.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakover holdt Portsmouth forholdsvis tett i fjor. Mye tyder på at det gjentar seg. Også midtbanen med Lassana Diarra i spissen defensivt sterk.

I James, Campbell, Diarra og Crouch har laget en sterk sentrallinje. En mangel som utpeker seg, er derimot kreativiteten offensivt. Niko Kranjcar bærer det skapende ansvaret på midtbanen, mens Bouba Diop har driv, uten at spissene av den grunn konstant kan forvente å serveres på sølvfat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En god førsteellever, manager Redknapp og stor rutine – særlig i defensive posisjoner – taler for jubel på Fratton Park. Begrensede erstattere, for knapp gjennomgående offensiv kraft og det at mye av overgangsmidlene er brukt opp, bremser imidlertid et Portsmouth som er rikt på potensial.

Manageren: Harry Redknapp

Redknapp lot seg ikke affektere av korrupsjonsanklagene i fjor, og ledet Pompey til stor suksess. Har lang erfaring som manager for West Ham, Southampton og Portsmouth i Premier League. Redknapp er kløktig i sine spillerkjøp, taktisk god og har hatt god tid til å bygge lag. Nest etter managerne for ”de fire store” holder de færreste nivået til Harry Redknapp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Profilen: David James

James luket bort mange av tabbene, spilte på rutinen og en enorm rekkevidde, og var Premier Leagues beste målvakt i fjor. 38 år gammel, 1.96 på strømpelesten og med utstråling som få kan han gjøre mirakelkamper. At han holder seg stabil, er en av de fremste betingelsene for Portsmouths eventuelle suksess.

Hva tror supporterne?

Joakim Ellingsen, grunnlegger av Portsmouths offisielle skandinaviske supporterklubb, Venner av Portsmouth:

– Topp ti er hovedmålet, men Pompey er styrket i forhold til i fjor – og da ble det 8. plass og seier i FA-cupen. De fleste har derfor ambisjoner om en enda høyere tabellplassering i år.

– Førsteelleveren er veldig bra, men kvaliteten på innbytterne er dessverre ikke god nok. Men angrepsduoen, keeperen, midtstopperne, høyrebacken og den sentrale midtbanen ligger ikke noe tilbake for noen av lagene utenfor topp fire. Fansen håper bare på en ny venstreback og en ny ving, men det er det neppe penger til. Måtte selge Muntari for å finansiere kjøp av Crouch og Kaboul.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulig lagoppstilling:

David James – Glen Johnson, Sol Campbell, Sylvain Distin, Hermann Hreidarsson – Glen Little, Lassana Diarra, Papa Bouba Diop, Nico Kranjcar – Jermaine Defoe, Peter Crouch

Spillerstallen 2008/2009:

Målvakter:

1. David James

21. Jamie Ashdown

31. Asmir Begovic

Forsvar:

2. Linvoy Primus

3. Younes Kaboul

4. Lauren

5. Glen Johnson

7. Hermann Hreidarsson

15. Sylvain Distin

16. Noé Pamarot

20. Martin Cranie

23. Sol Campbell (k)

24. Richard Duffy

32. Djimi Traoré

35. Marc Wilson

Midtbane:

6. Lassana Diarra

8. Papa Bouba Diop

18. Arnold Mvuemba

19. Nico Kranjcar

22. Richard Hughes

25. Glen Little

28. Sean Davis

29. Jean Froncois Christophe

30. Miguel Pedro Mendes

Angrep:

9. Peter Crouch

10. David Nugent

14. Jermaine Defoe

17. John Utaka

26. Ben Sahar

27. Nwankwo KanuLes mer om Premier League på Startsiden.no