ABC Nyheter presenterer Premier League:13. plass: Sunderland

Vi tror Michael Chopra gjør dette ofte kommende sesong og sørger for at Sunderland havner på 13. plass i årets Premier League. (Foto: AP Photo/Scott Heppell)
Vi tror Michael Chopra gjør dette ofte kommende sesong og sørger for at Sunderland havner på 13. plass i årets Premier League. (Foto: AP Photo/Scott Heppell)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSunderland er kraftig forsterket fra i fjor og i managerstolen er en gal ire i Roy Maurice Keane. Dette holder til forbedring fra sesongen 2007/2008. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
SUNDERLAND

Sunderland Association Football Club

Stiftet: 1879

Hjemmebane: Stadium of Light

Kallenavn: The Black Cats

Manager: Roy Keane

Kaptein: Dean Whitehead

Fjorårets plassering: 15. plass

Overganger inn: El-Hadji Diouf (Bolton), Pascal Chimbonda (Tottenham), Teemu Tainio (Tottenham), Nick Colgan (Ipswich), David Meyler (Cork City), Steed Malbranque (Tottenham)

Overganger ut: Andy Cole (Nottingham Forest), Ian Harte (frigitt), Stephen Wright (Coventry), Greg Halford (lån Sheffield United), Ron O`Donovan (lån Dundee United)

Fem første kamper: Liverpool (h), Tottenham (b), Manchester City (h), Wigan (b), Middlesbrough (h)

Linker: www.safc.com (offisiell hjemmeside), www.sunderland.no (offisiell skandinavisk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2:?

3:?

4:?

5:?

6:?

7:?

8:?

9:?

10:?

11:?

12:?

13: Sunderland

14: Middlesbrough

15: Fulham

16: Wigan

17: Stoke City

18: Bolton (nedrykk)

19: WBA (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

Fansen på Stadium of Light var de mest høylydte i Premier League i fjor, viser en undersøkelse. Det var utvilsomt en stor faktor i Sunderlands hjemmeform. Laget tok nemlig 30 av 39 poeng på eget gress i sesongen som gikk. Sunderland gikk klar av nedrykk med tre små poeng, laget endte på 15. plass.

I sommer har de blant annet raidet Tottenham og hentet inn Pascal Chimbonda, Teemu Tainio og Steed Malbranque. Dette er tre klare forsterkninger som kommer til å hjelpe laget oppover på tabellen.

Chimbonda kan gå fra det bunnsolide til det hårreisende med sine konsentrasjonsglipper, men er stabilt bra. Tainio er et finsk arbeidsjern som løper til han stuper, og Malbranque kan bringe inn litt tekniske finesser fra sin kantposisjon.

Også på topp er det investert. Her i ustabile El-Hadji Diouf, som er mislikt av mange for sin stil og sine holdninger, for eksempel da har spyttet på en Celtic-fan i sin tid i Liverpool. Men Roy Keane vet hva han får. Han sa da Diouf ble presentert at han var «en spiller som både motstandere og supportere elsker å hate». Kanskje kan knallharde Keane få ut det beste i spilleren som utvilsomt har et stort talent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og manager Keane er uvurderlig for Sunderland. Han kjefter, smeller, og pisker sine spillere til å jobbe i 90 minutter. Da tre spillere kom for sent til bussen som skulle kjøre laget til Barnsley en gang i tiden lot han bare bussen kjøre fra dem. Slikt gjør man nemlig bare ikke når sjefen heter Roy Keane.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sunderlands største svakhet er forsvaret. Stopper Danny Higginbotham og venstre back Danny Collins kan få slite om laget skal kjempe lengre opp på tabellen enn en 13.-15. plass. En negativ målforskjell på 23 fra i fjor, vitner også om et lekkasjepreget forsvar. Sunderland kommer også til å savne skadde Kenwyne Jones på topp de to første månedene av sesongen.

Men med flere spennende signeringer vil Sunderland forbedre fjorårets 15. plass. Noe angrep på topp 10 blir det derimot ikke.

Manageren: Roy Keane

Knallhard manager som forteller spillerne akkurat hva han mener. En innpisker av stort kaliber, og har tatt med seg innstillingen om å aldri gi opp inn i sin gjerning som manager. Forventer at alle rundt seg yter sitt absolutt ytterste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Profilen: Craig Gordon

Den dyreste keeperen i britisk fotballhistorie dersom han spiller et visst antall kamper for Sunderland. Står bak et forsvar som rant lekk deler av fjorårssesongen, og kan få mye å gjøre også i år. Imponerte mot slutten av forrige sesong. Er en kjapp keeper, god på skudd og sikker i sitt spill. Blir viktig for Sunderland i år.

Hva tror supporterne?

Stein-Håkon Nes, leder i Sunderland Supportclub Scandinavian Branch: - 13. plass er ikke usannsynlig. Det kan fort bli dårligere, og kanskje bedre. Det kommer litt an på om vi får forsterket oss med en venstreback og en midtstopper den siste uken før seriestarten, sier han.

Mulig lagoppstilling:

Craig Gordon - Pascal Chimbonda (Dean Whitehead), Danny Higginbotham, Nyron Nosworthy, Danny Collins - Steed Malbranque, Kieron Richardson, Teemu Tainio Andy Reid - Michael Chopra, El-Hadji Diouf

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillerstall 2008/2009:

Måvakter:

Artikkelen fortsetter under annonsen

1. Craig Gordon

13. Darren Ward

24. Trevor Carson

32. Marton Fulop

46. Nick Colgan

Forsvar:

- Niall McArdle

2. Phil Bardsley

5. Nyron Nosworthy

15. Danny Collins

21. Pascal Chimbonda

22. Danny Higginbotham

25. Jean-Yves M´voto

27. Russell Anderson

29. Peter Hartley

30. Paul McShane

33. Michael Liddle

35. Michael Kay

Midtbane:

- Jordan Cook

- Arnau Riera

- Ross Wallace

4. Teemu Tainio

6. Dean Whitehead

7. Carlos Edwards

8. Steed Malbranque

10. Kieran Richardson

12. Liam Miller

18. Grant Leadbitter

19. Dwight Yorke

20. Andy Reid

26. Dickson Etuhu

28. Graham Kavanagh

34. Jack Colback

36. Nathan Luscombe

37. Robbie Weir

38. Jamie Chandler

41. David Meyler

42. Jordan Henderson

43. Conor Hourihane

Angrep:

11. El-Hadji Diouf

14. Daryl Murphy

16. Michael Chopra

17. Kenwyne Jones

23. Roy O´Donovan

31. David Connolly

39. Martyn Waghorn

40. David Dowson

44. Anthony Stokes

45. Rade Prica

Linker: www.safc.com (offisiell hjemmeside), www.sunderland.no (offisiell skandinavisk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no