ABC Nyheter presenterer Premier League:15. plass: Fulham

Danny Murphy og Fulham har blitt forsterket fra i fjor og vil med det unngå å ligge helt i bunn av tabellen denne sesongen. (Foto: AP Photo/Jon Super)
Danny Murphy og Fulham har blitt forsterket fra i fjor og vil med det unngå å ligge helt i bunn av tabellen denne sesongen. (Foto: AP Photo/Jon Super)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFulham klarte seg med et nødskrik i fjor etter en enorm sluttspurt hvor de vant fire av de fem siste kampene. Vi tror fansen kan roe nedrykksnervene i år - vi setter Mohamed Al Fayeds lag på 15. pl

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fulham

Fulham Football Club

Stiftet: 1879

Hjemmebane: Craven Cottage

Kallenavn: The Cottagers

Manager: Roy Hodgson

Kaptein: ikke bestemt

Fjorårets plassering: 17. plass

Overganger inn: Fredrik Stoor (Rosenborg), Bobby Zamora (West Ham), John Pantsil (West Ham), Mark Schwarzer (Middlesbrough), Zoltan Gera (West Brom), Toni Kallio (Young Boys), Andranik Teymourian (Bolton), David Stockdale (Darlington), Wayne Brown (tilbake fra utlån, Brentford), Andy Johnson (Everton) Overganger ut: Carlos Bocanegra (Rennes), Brian McBride (Chicago Fire), Elliot Omozusi (Norwich City), Ricardo Batista (Sporting CP), Paul Stalteri (tilbake fra lån, Tottenham), Dejan Stefanovic (Norwich City), Tony Warner (Hull City)

Fem første kamper: Hull (b), Arsenal (h), Manchester United (b), Bolton (h), Blackburn (b)

Linker: www.fulhamfc.com (offisiell hjemmeside), www.fulhamsupporter.net (offisiell skandinavisk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2:?

3:?

4:?

5:?

6:?

7:?

8:?

9:?

10:?

11:?

12:?

13:?

14:?

15: Fulham

16: Wigan

17: Stoke City

18: Bolton (nedrykk)

19: WBA (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

Bortsett fra Derby var Fulham det laget som vant færrest kamper i hele fjorårssesongen (8). Legg til 60 innslupne mål, samt 38 scoringer på like mange kamper, og du er dømt til å spille med ryggen mot veggen. Sesongen endte likevel i jubelrus for Fulham, på Readings bekostning. Differansen var bedre målforskjell.

Etter marerittsesongen har tidligere Viking-trener Roy Hodgson kjøpt og solgt spillere til den store gullmedaljen. Håpet er at det skal settes en stabil førsteellever, som igjen kan føre til stabile prestasjoner i begge ender av banen.

I skrivende stund har Fulham hentet inn ti nye fjes, og vist syv andre veien ut stadionportene. De store omveltningene kan bli Fulhams akilleshæl. Det er alltid en risiko å forandre mye på et lag på én gang, og det kan ta tid før ting sitter som de skal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel er det verdt å merke seg at bærebjelkene i forsvaret (Konchesky, Hangeland og Hughes) og midtbanen (Bullard, Murphy og Davies) er de samme som i fjor, og dette kan være til god hjelp når de nye skal integreres.

Og troppen til Fulham er langt ifra dårlig. I Mark Schwarzer og Anti Niemi har de to gode keepere med massevis av Premier League-erfaring.

At Brede Hangeland har vært med laget gjennom en hel sommer blir viktig, og han får muligens en ny skandinav inn i forsvaret i Fredrik Stoor.

På midten er Simon Davies løpsvillig og innsatsrik, mens mannen som scoret målet som reddet Fulham i fjor, Danny Murphy, også kan bli sentral.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viktigste for laget er likevel at Jimmy Bullard er med fra start. Engelskmannen har kun spilt 21 kamper for the Cottagers siden han kom til klubben fra Wigan i 2006, men dette kan bli hans år i Fulham-drakten. Om han holder seg unna sykestuen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet begynner å se bra ut med nyankomne spillere som Andy Johnson og Bobby Zamora. I tillegg er David Healy, Diomansy Kamara og norske Erik Nevland alle med fra i fjor.

I treningskampene har Fulham slått Celtic, Southend og Ulsan Hyundai, mens oppgjør mot Busan l`Park og Birmingham endte med ett tap og ett uavgjort resultat.

Dersom Fulham får tettet igjen bakover tror vi at det offensive vil komme av seg selv. Slår det til er laget for godt til å rykke ned.

Manageren: Roy Hodgson

Mange rynket på nesen da den tidligere Viking-treneren ble presentert på Craven Cottage i desember i fjor, men den gamle ringreven reddet Fulham med fire seirer på de fem siste kampene. Slikt gjør en til en helt. Har en utfordring i å få alle de nye til å prestere, samt å tette forsvaret.

Profilen: Jimmy Bullard

Skadet store deler av fjorårssesongen og viste akkurat hvor stort savnet av ham var da han kom tilbake. Bidro sterkt til at laget berget kontrakten med et nødskrik. Er en god pasningslegger og har et godt blikk for spillet. Dersom han er med hele sesongen kan Fulham overraske.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva sier supporterne?

Mats Bjørnstad, leder i Fulham Scandinavian Supporters Club Norge: - Ut ifra i fjor, så er vi ikke misfornøyd med tipset, men jeg synes vi har fått inn gode forsterkninger. Min personlige mening er at vi havner mellom 12.-15. plass. Vi går i hvert fall klar av nedrykk, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulig startoppstilling:

Mark Schwarzer - Paul Konchesky, Brede Hangeland, Aaron Hughes, Fredrik Stoor - Zoltan Gera, Jimmy Bullard, Danny Murphy, Simon Davies - Andy Johnson, Bobby Zamora

Spillerstall 2008/2009:

Målvakter:

- Mark Schwarzer

- David Stockdale

29. Antti Niemi

- Pascal Zuberbühler

Forsvar:

- Fredrik Stoor

- John Pantsil

33. Tony Kallio

4. Paul Konchesky

34. Chris Baird

32. Brede Hangeland

18. Aaron Hughes

37. Adrian Leijer

2. Moritz Volz

Midtbane:

7. Seol Ki-Hyeon

26. Leon Andreasen

25. Simon Davies

8. Alexey Smertin

27. Danny Murphy

- Zoltan Gera

- Andranik

24. Hameur Bouazza

Artikkelen fortsetter under annonsen

23. Clint Dempsey

- Steven Davis

21. Jimmy Bullard

Angrep:

- Bobby Zamora

- Andrew Johnson

- Collins John

9. David Healy

11. Diomansy Kamara

14. Eddie Johnson

15. Erik Nevland

Linker: www.fulhamfc.com (offisiell hjemmeside), www.fulhamsupporter.net (offisiell skandinavisk supporterklubb)

___________________________________________________________________________

Les mer om Premier League på Startsiden.no