Enda en russer dopingtatt

<p class="hidden">Russia's Tatyana Tomashova er tatt i doping. Det også Olga Yegorova (tv), men ikke Yuliya Chizhenko (th).  </p>
Russia's Tatyana Tomashova er tatt i doping. Det også Olga Yegorova (tv), men ikke Yuliya Chizhenko (th). 

<pDen lange rekken av russere som går glipp av OL på grunn av doping vokser. Fredag kom beskjeden om at hinderløperen Roman Usov er dopingtatt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble dermed den tiende russiske friidrettsutøveren som i løpet av en drøy uke er blitt strøket fra Russlands OL-tropp på grunn av doping.

Usov testet positivt under det russiske mesterskapet i Kazan i slutten av juli. Han skal ha brukt stoffet Carphedon. Stoffet er utviklet i Russland og øker utholdenheten.

Listen over alle russerne som må stå over OL:

Roman Usov (hinderløp)

Jelena Soboleva (800- og 1500-meter),

Tatjana Tomasjova (1500-meter)

Gulfija Khanafejeva (slegge)

Darja Pisjtsjalnikova (diskos)

Julia Fomenko (1500-meter)

Olga Jegorova (langdistanse)

Svetlana Tsjekasova (800-meter)

Valerij Bortsjin (kappgang)

Vladimir Kanaikin (kappgang)

Vladimir Gusev (sykkel)

Benekter systematisk doping

– Resultatene har vært kjent lenge, men de valgte å offentliggjøre dem rett før OL. Det kan virke som om de har ventet for å skape problemer for oss, sier talsmann for den russiske OL-troppen Gennadij Sjvets til Ntb tidligere i uken.

Tirsdag uttalte leder for IOKs medisinske komité Arne Ljungqvist at det kunne virke som om det dreide seg om «systematisk, planlagt doping» fra russernes side.

– Det er merkelig at noen har kalt dette systematisk doping. Dette er ubehagelige saker, men det er for tidlig å si at det er systematisk, sier Sjvets.


Les alt om Sommer-OL på Startsiden.

Personvernpolicy