Drapssiktet 29-åring husker ingen ting

<p class="hidden">Politioverbetjent Grete Lien Metlid, som er leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, orienterte pressen etter at en 29 år gammel mann torsdag ble siktet for forsettlig drap på en 61 år gammel mann i Oslo. Den siktede har ikke erkjent straffskyld. Foto: SCANPIX</p>
Politioverbetjent Grete Lien Metlid, som er leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, orienterte pressen etter at en 29 år gammel mann torsdag ble siktet for forsettlig drap på en 61 år gammel mann i Oslo. Den siktede har ikke erkjent straffskyld. Foto: SCANPIX

<p29-åringen som er siktet for å ha drept en 61 år gammel mann i Oslo er lei seg fordi en nær venn er død. Han gikk fredag med på varetektsfengsling i fem uker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Mannens forsvarer advokat Knut Lindboe sier at 29-åringen ikke har erkjent skyld, men at han ikke er sikker.

– Han husker overhodet ikke noe fra da drapet skal ha skjedd. Dagene før og etter er også svært uklare for ham. Han tror han er uskyldig, men han er ikke helt sikker, sier Lindboe til NTB.

Isolasjon

Aktor i saken, politiadvokat Mette Haldorsen i Oslo politidistrikt er tilfreds med at retten ga politiet medhold i kravet om brev- og besøksforbud og medieforbud.

– Etterforskningen er i en tidlig fase. Derfor er det viktig at siktede ikke får anledning til å lese noe om saken. Det gjenstår også flere vitneavhør, og vi ønsker heller ikke at de skal kunne lese eller høre om detaljer fra etterforskningen, sier Haldorsen til NTB.

Selve fengslingsmøtet gikk også for lukkede dører i Oslo tingrett fredag.

Psykiatrisk

Da 29-åringen ble pågrepet onsdag, skjedde det rett etter at han var blitt utskrevet fra psykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus. Der hadde han vært innlagt en uke.

Verken forsvareren eller aktor vil si noe om bakgrunnen for innleggelsen, men det er kjent at mannen ble innlagt etter at en politipatrulje oppdaget en kar som løp rundt i Trondheimsveien i bare trusa.

Politiet var på det tidspunktet ikke kjent med at 61-åringen var drept. Avdøde ble først funnet etter at pårørende og arbeidsgiveren hadde savnet ham i flere dager.

Teknisk utfordring

– Det er åpenbart en utfordring for kriminalteknikerne at åstedet var flere dager gammelt. Det har vært varmt, og vi kan heller ikke vite sikkert om noen har vært på åstedet i mellomtiden, sier Haldorsen til NTB.

Hun vil ikke si noe om mulig dødsårsak eller motiv, men ifølge VG var offeret påført skader av stump vold.

– Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte.

– Fordi dere ikke er helt sikre?

– Det svarer jeg ikke på, men det jeg kan si er at den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar.

Overraskende fattet

Advokat Knut Lindboe sier at 29-åringen har tatt siktelsen med ro:

– Jeg er nesten overrasket over hvor fattet han har tatt dette. Han er naturlig nok lei seg for at avdøde er død, for det var en person han satte svært høyt. Men ellers har han tatt det forbausende rolig, sier forsvareren til NTB.

29-åringen har i perioder bodd hos 61-åringen, også etter at han i fjor mistet retten til opphold i Norge.

Ifølge Lindboe er 29-åringen fra Algerie avhørt i to lange avhør.

– Her er han ikke blitt forelagt noen detaljer rundt selve dødsfallet. Han sier lite, for dette er dager han husker svært lite fra. Da har det så langt heller ikke vært aktuelt å gå inn på sakens grusomme detaljer, sier Lindboe. (©NTB)

Personvernpolicy