KONSERT: The National, Enga Scene, Øyafestivalen – Middelalderparken, Oslo, torsdag 7. august 2008

Solide nasjonalhelter

<p class="hidden"> </p>
 

<pAmerikanske The National gjorde sterkt inntrykk på Øyafestivalen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Matt Berninger & co. infridde på ØyaMatt Berninger & co. infridde på Øya

Til tonene av Joy Division gjorde Brooklyn-bandet The National en passende entré på Øyafestivalens hovedscene tidlig torsdag kveld.

At The National, for ikke å glemme vokalist Matt Berningers dype vokal, ikke har latt seg inspirere så rent lite av Manchester-heltene, legger de ikke skjul på. Men The National er samtidig noe langt mer og helt annet enn Ian Curtis og kompani.

Med fjorårets superbe album «Boxer» på merittlisten fikk amerikanerne endelig et fast grep på den amerikanske alternativ-scenen og vant også mange nye tilhørere her på berget. Selv om det har vært mer folksomt under andre konserter foran Enga Scene i år, så var det likevel ikke voldsomt mye luft mellom publikummerne da bandet inntok scenen.

At referansene til The National strekker lenger enn til Joy Division kom også godt frem under denne konserten. Med blant annet blåsere og fiolin, strekker de seg et stykke bort fra sitt opprinnelige uttrykk, og serverte på sin Øya-opptreden et variert og sterkt sett med låter hentet fra alle bandets fire studioalbum.

Responsen fra en stadig økende publikumsmasse vitnet også om at The National ikke er et ensporet band. Snarere tvert imot! Gruppen viste under settet en sjelden teft for å underholde med bredere nedslagskraft enn mange tilstedeværende kanskje på forhånd hadde trodd, og vekslingen mellom dypmelankolske låter á la Tindersticks på sitt blåeste med mer lystige toner, bidro til at flere enn fansen fikk en musikalsk opplevelse av dette solide bandets fremtreden.

Alt i alt en solid forestilling fra The National med andre ord. Dette er et band som vil vinne enda mer terreng dersom de makter videreføre tradisjonen med å levere fra seg flere solide album som inneholder et sterkt låtmateriale.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy