KONSERT: Okkervil River, Sjøsiden Scene, Øyafestivalen – Middelalderparken, Oslo, torsdag 7. august 2008

Popfest på elvebredden

<p class="hidden"> </p>
 

<pOkkervil River serverte partypop av ypperste klasse på Sjøsiden Scene torsdag ettermiddag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Okkervil River, som slipper sitt femte album «The Stand Ins» i september, bød på et sprudlende sceneshow på Øyafestivalens nest største scene. Regnet som dalte fra himmelen samtidig så ikke ut til å sette en stopper for Texas-bandets fremadstormende popmusikk.

Med flerstemt sang og instrumentering som blant annet inkluderer blåsere og fele, for ikke å glemme den kartismatiske bandelederen Will Sheffs direkte kommunikasjon med publikum.

Sheneshowet startet ikke like bra som det endte. Men Okkervil River viste seg som et band som gradvis klarte å bygge opp stemningen, som mot slutten nådde sitt klimaks med en ny lekker poplåt som de hevdet de aldri hadde prøvd ut på publikum før, samt Arcade Fire-aktige «Our Life Is Not A Movie Or Maybe» som brakåpner deres foreløpig siste, men best mottatte album til nå, «The Stage Names» fra i fjor.

På plate fremtrer Okkervil River som et band med i hvert fall en fot godt plassert i indieleiren, mens det mer poppete uttrykket som dominerte Øya-konserten deres ligger langt mer skjult i musikken. Men dette snudde de fullstendig på hodet, og serverte smittende og festlige poplåter med glimt i øyet, for ikke å snakke om øret.

Alt i alt en overraskende god forestilling fra et band som har ristet av seg alt som minner om innadvendt indie-stivhet, som så mange andre band av deres generasjon det føles naturlig å måle dem mot, sliter med.

Som avrunding på sitt lekende popshow lovet Okkervil River å komme tilbake til Oslo i slutten av oktober, uten at vi foreløpig har lykkes i å finne ut hvor de spiller. Følg med og sørg for å skaffe deg billett, for etter dette kommer det uansett til å bli kamp om billettene...


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy