Dropper avgift for pensjonister

<pNSB lar honnørreisende slippe «ombordtillegget» på 20 kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSBs ombordtillegg på kroner 20 ble innført 5. mai, og gjelder dem som kjøper billett på toget istedenfor på automat. Fra september vil honnørreisende slippe dette gebyret.

- Dette er rett og slett en ren vurdering av tiltak vi vil innføre for å gi et best mulig tilbud til våre kunder, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til ABC Nyheter.

Lundeby forteller at funksjonshemmede som har vanskeligheter med å benytte automatene helt siden «ombordtillegget» ble innført har sluppet å betale de 20 kronene ekstra. Organisasjonssekretær i Norsk Pensjonistforbund, Rune Bugge Persson, er glad for at unntaket nå også vil gjelde honnørreisende.

- Vi har fått flere telefoner fra medlemmer som har bedt oss ta opp dette spørsmålet med NSB, fordi de har slitt med å anvende automatene. Dette er en sak vi har hatt mange henvendelser til NSB om, så det er positivt hvis de nå dropper avgiften. Den har skapt store problemer for mange eldre, sier han til ABC Nyheter.

Personvernpolicy