Wolfmother bryter opp

<p class="hidden"> </p>
 

<pMedlemmene i den populære australske trioen Wolfmother går hver til sitt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne besetningen er nå historieDenne besetningen er nå historie

Det har i en tid versert rykter om at det australske bandet Wolfmother på grunn av interne stridigheter vil legge opp. Gruppens plateselskap Universal Music Australia har i dag bekreftet at de nå er kommet frem til en konklusjon om at de tre medlemmene er enige om å avsutte samarbeidet, skriver NME.

Årsaken til at bandet nå oppløses begrunnes med at det har vært "interne uenigheter over lengre tid".

Spilte på søndag

Wolfmother spilte så sent som søndag på den australske Splendour In The Grass-festivalen, hvor bandets manager skal ha inntatt scenen etter kosnerten og meld fra om at en offentliggjøring av bandets status ville komme snarlig.

Ifølge pressemeldingen er det bandets keyboardist- og gitarist Chris Ross som først bestemte seg for å forlate Wolfmother på grunn av både personlige og musikalske uenigheter med de øvrige medlemmene. Deretter skal trommeslager Myles Heskett ha bestemt seg for at han foretrekker å forlate bandet han også fremfor å fortsette med en annen besetning.

Frontmann og vokalist Andrew Stockdale som da står alene tilbake, som ønsker å fortsette å lage musikk, mest sannsynlig under Wolfmother-navnet. Han skal allerede være på jakt etter nye musikere for å påbegynne arbeidet med Wolfmothers andre album innen året er omme.

Fortsetter samarbeidet

Ross og Heskett skal angivelig ha skrevet nytt låtmateriale sammen og planlegger å legge sine krefter og energi i et nytt prosjekt i fremtiden, heter det videre i pressemeldingen.

Plateselskapet forsøker avslutningsvis å forklare årsaken til bruddet på følgende vis:

«Andrew Stockdale, Myles Heskett og Chris Ross vil ikke på nåværende tidspunkt gi noen nærmere begrunnelse utover at de ser frem til å lage ny musikk i årene som kommer. I mellomtiden ber de alle Wolfmother-fans om forståelse at etter en lang intern strid kan de bare ikke finne en harmonisk måte å jobbe videre sammen på, og det er dette som fører frem til dagens avgjørelse.»

Wolfmother slapp sitt foreløpig eneste album, også det kalt «Wolfmother», i 2005. Den svært 70-tallsinspirerte albumet med band som Led Zeppelin og Black Sabbath som de mest tydelige referansene, ble godt mottatt både av kritikere og publikum. Bandet spilte blant annet på Norwegian Wood i 2006.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy