Opposisjonsleder tiltalt for homosex

<p class="hidden">Den malaysiske opposisjonslederen Anwar Ibrahim (t.h.), som her kommer til rettslokalet sammen med sin kone Wan Azizah Wan, ble torsdag tiltalt for å ha hatt sex med en mannlig assistent. </p>
Den malaysiske opposisjonslederen Anwar Ibrahim (t.h.), som her kommer til rettslokalet sammen med sin kone Wan Azizah Wan, ble torsdag tiltalt for å ha hatt sex med en mannlig assistent.

<pDen malaysiske opposisjonslederen Anwar Ibrahim ble torsdag tiltalt for å ha hatt sex med en mannlig assistent. Strafferammen er 20 år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

– Dette er ærekrenkelse. Det er en ondsinnet anklage, og jeg er uskyldig, sa Anwar da han møtte i retten og fikk tiltalen om sodomi forkynt i Kuala Lumpur torsdag.

Etter rettsmøtet ble Anwar løslatt mot kausjon i påvente av den videre rettssaken. Homofili er forbudt i Malaysia og kan straffes med opptil 20 års fengsel.

Anwar håper å kunne sikre seg en plass i nasjonalforsamlingen om få uker, og ettersom han ble løslatt mot kausjon, kan det bli mulig for ham å stille i valget.

Han avviser at han har hatt sex med en mann og anklager statsminister Abdullah Ahmad Badawi for å ha fabrikkert anklagene for å ødelegge opposisjonspolitikerens karriere.

Den 23-årige assistenten har forklart at Anwar har hatt sex med ham ved flere anledninger.

Anwar ble kastet ut av nasjonalforsamlingen og fengslet etter at han i 1999 ble dømt for korrupsjon. I 2004 ble han løslatt, og i år opphevet myndighetene forbudet han har hatt mot å drive politisk virksomhet.

Under et valg i mars greide Anwars opposisjonsallianse å sikre seg såpass mange stemmer at regjeringen mistet flertallet på to tredeler i nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Personvernpolicy