KONSERT: Iron And Wine, Sjøsiden Scene, Øyafestivalen – Middelalderparken, Oslo, onsdag 6. august 2008

Nådde ikke helt frem

<p class="hidden"> </p>
 

<pSamuel Beam og hans alter ego Iron And Wine nådde ikke elt frem fra Øyas nest største scene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den skjeggete Sam Beam og hans band fungerer bedre på plateDen skjeggete Sam Beam og hans band fungerer bedre på plate

Med fjorårets album «The Shepherd's Dog» etablerte Iron And Wine seg for flere enn de ivrigste indiehodene og fikk et slags gjennombrudd her på berget. Derfor var nok forventningene til Beam og hans liveband sin opptreden på Øyafestivalen skrudd noe opp for mange av tilhørerne.

Scenevarianten av Iron And Wine er en annen enn den vi er introdusert for gjennom de tre albumutgivelsene fra Beam og kompani. Det nakne og behagelige singer-songwriter uttrykket vi kjenner derfra er både oppjustert og orkestrert til et annet, men ikke nødvendigvis bedre nivå, når Øyapublikummet møter bandet.

Når det er sagt bør det legges til at Beams ellers så gripende låtmateriale nok fungerer langt bedre på en mindre og mer intim innendørsscene enn i skumringen på en svær utendørsscene. Til tross for at de måtte dele spilletid med Kaizers Orchestra på hovedscenen på samme tid, bevitnet den store folkemassen at nok Iron And Wines Øya-konsert nok uansett ikke fått plass på en liten klubbscene. Uttrykket hadde dog fortjent en litt annen setting.

På Sjøsiden mistet dessverre Iron And Wine noe av sin glans, og konsertutgaven av bandet fremsto som langt mer ordinære i form og uttrykk enn hva de egentlig er. Dette betyr likevel ikke at musikerne ikke gjorde jobben sin, snarere tvert imot, men det føltes som Sam Beam ikke klarte å nå helt frem med sitt budskap. Selv om nyansene fra de tiltalende platene var til stede, så druknet det meste i arrangementer og en lyd som egentlig ikke er dette låtmaterialet verdig.

Konkludert var det på ingen måte en dårlig konsert, men det er lov å føle skuffelse når magien blir borte.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

ABC Nyheters festivaloversikt

Personvernpolicy