ABC Nyheter presenterer Premier League:20. plass: Hull City

Evigunge Dean Windass og Hull overlever ikke debutsesongen i Premier League. Vi tror laget ender sist på tabellen. (Foto: Action Images / John Sibley Livepic)
Evigunge Dean Windass og Hull overlever ikke debutsesongen i Premier League. Vi tror laget ender sist på tabellen. (Foto: Action Images / John Sibley Livepic)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVi starter vår nedtelling til den nye Premier League-sesongen med det laget vi tror havner sist i årets serie: nyopprykkede Hull City. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Hull City Association Football Club

Stiftet: 1904

Hjemmebane: KC Stadium

Kallenavn: The Tigers

Manager: Phil Brown

Kaptein: Ian Ashbee

Fjorårets plassering: 3. plass i Championship, opprykk via play-off

Overganger inn: Geovanni (Man City), George Boateng (Middlesbrough), Anthony Gardner (Tottenham, lån), Bernhard Mendy (PSG), Tony Warner (Fulham), Craig Fagan (Derby), Peter Halmosi (Plymouth)

Overganger ut: David Livermore (Brighton), Michael Bridges (Carlisle, lån), Henrik Pedersen (Silkeborg IF), Frank Belt, Brewster Frizzell, Fraizer Campbell (tilbake fra utlån), Neil Clement (tilbake fra utlån), Simon Walton (tilbake fra utlån)

Fem første kamper: Fulham (h), Blackburn (b), Wigan (h), Newcastle (b), Everton (h)

Linker: www.hullcityafc.co.uk (offisiell hjemmeside), www.hullcity.no (norsk supporterklubb)

............

ABC Nyheters Premier League tabell:

1:?

2:?

3:?

4:?

5:?

6:?

7:?

8:?

9:?

10:?

11:?

12:?

13:?

14:?

15:?

16:?

17:?

18:? (nedrykk)

19:? (nedrykk)

20: Hull City (nedrykk)

Etter en imponerende sesong i Championship i fjor, hvor laget endte på tredje plass, tror vi Phil Browns menn blir for svake til å holde plassen i den øverste engelske divisjonen.

Manageren har vært aktiv på overgangsmarkedet i sommer, og har kvittet seg med en del spillere, og fått inn friskt blod. Den som har imponert mest i pre-season er den tidligere Barcelona-, Benfica-, og Manchester City-spilleren Geovanni. Hull er helt avhengige av at han får det til på midtbanen for å lykkes.

En annen interessant signering er George Boateng, som kommer fra Middlesbrough. Han kan bringe inn sårt tiltrengt Premier League-erfaring til laget. Også Bernhard Mendy (fra Paris St. Germain), Peter Halmosi (fra Plymouth) og Anthony Gardner (lån fra Tottenham) kan bli interessante å følge.

Laget spilte offensiv og direkte fotball i Championship i fjor, i sin 4-4-2-formasjon. De holdt seg unna langpasningene, som mange i divisjonen benytter seg av, og det ble en suksess. Det kan likevel bli vanskelig å holde på denne stilen fra start i Premier League, ettersom mange nye spillere skal drilles inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hull spiller med offensive vinger, en defensiv midtbanespiller og en sentralt på midten. Lengst fremme har man som oftest en angriper som spiller like bak en annen spiss.

Mannskapet trenger imidlertid å styrkes på topp, og man håper å få hentet inn Fraizer Campbell, som var i klubben på utlån fra Manchester United i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubbfølelse og lojalitet er imidlertid ikke noe problem for Hull. På fem år har klubben gått fra å være i den nederste engelske divisjonen til å spille i Premier League. Og Ian Ashbee, Dean Windass og Boaz Myhill er eksempler på spillere som har vært med hele veien.

Vi tror likevel ikke at dette er nok, og at mangelen på en målgarantist samt et nytt og ferskt lag gjør at Hull ligger under streken når sesongen er over i mai.

Manageren: Phil Brown

Phil Brown har ikke mye erfaring som hovedtrener. Han var midlertidig sjef for Bolton en kort periode i 1999, og trente Derby i 2005. I Derby gikk det imidlertid dårlig og han fikk sparken etter kun syv måneder. Tok over Hull i desember 2006. Naturlig nok en populær mann der etter opprykket til Premier League.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Profilen: Dean Windass

En mann med et bankende hjerte for klubben. Er inne i sin tredje periode for Hull, og var mannen som sikret opprykket med sin avgjørende scoring i play-off-finalen mot Bristol på Wembley. En publikumshelt som vil runde 40 år i løpet av den kommende sesongen.

Hva tror supporterne?

Erik Jarl, leder i Hull City Norge - Arctic Tigers: - Jeg tror dere tar skammelig feil, vi kommer fjerde sist i årets serie. Jeg tror Stoke, Fulham og Blackburn rykker ned. Vi trenger to spisser til, men det kommer før seriestart. Så om to uker er vi klare, sier han.

Mulig lagoppstilling:

Boaz Myhill - Samuel Ricketts, Anthony Gardner, Michael Turner, Bernhard Mendy - Peter Halmosi, Deiberson Geovanni, Ian Ashbee (George Boateng), Richard Garcia - Caleb Folan, Dean Windass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillerstallen 2008/2009:

Målvakter:

1. Boaz Myhill

12. Matt Duke

26. Tony Warner

Forsvar:

3. Andy Dawson

5. Wayne Brown

Artikkelen fortsetter under annonsen

6. Michael Turner

15. Bernhard Mendy

21. Samuel Ricketts

29. Matt Plummer

30. Anthony Gardner (lån)

Midtbane:

2. Nathan Doyle

4. Ian Ashbee

8. Nick Barmby

10. Deiberson Geovanni

11. Bryan Hughes

13. Ryan France

16. Peter Halmosi

19. John Welsh

20. George Boateng

22. Dean Marney

27. Nicky Featherstone

31. Will Atkinson

32. James Bennett

Angrep:

7. Craig Fagan

9. Dean Windass

14. Richard Garcia

18. Caleb Folan


Linker: www.hullcityafc.co.uk (offisiell hjemmeside), www.hullcity.no (norsk supporterklubb)


Les mer om Premier League på Startsiden.no

Trykk på bildet for større versjonTrykk på bildet for større versjon