KONSERT: Ida Maria, Enga Scene, Øyafestivalen – Middelalderparken, Oslo, onsdag 6. august 2008

Verden må vente

<p class="hidden"> </p>
 

<pIda Maria kan være Norges neste store internasjonale stjerne, men vi bør kanskje vente litt før vi gir henne den statusen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overbeviste ikke helt på ØyaOverbeviste ikke helt på Øya

Nesna-jenta Ida Maria har gjort en kometkarriere på relativt kort tid, og har til tross for at hun bare har ett album bak seg, vokst seg stor nok for Øyafestivalens hovedscene Enga bare fra i fjor til i år.

Med Urørt-vinneren og radiohiten «Oh My God» har hun tilsynelatende tatt Norge med storm, for det var mange tydelig engasjerte publikummere til stede i Middelalderparken som lot seg velvillig rive med av 24-åringens karismatiske scenetekke.

Etter at hun vant StatoilHydro-stipendet på by:Larm tidligere i år har hun gitt ut sitt debutalbum «Fortress Round My Heart» som ble godt mottatt hos både kritikere og fans.

Legg til at dama er en av ytterst få nordmenn som har fått britiske musikkaviser til å trykke henne til sine bryst, og de fleste dører bør ligge åpne for ungjentas videre karriere.

At Ida Maria og hennes svenske medmusikanter har spilt mye sammen er det liten tvil om etter konserten de leverte på Øya denne tidlige onsdagskvelden. Ida Maria fremstår som en naturlig og erfaren frontfigur og leverer en pakke som når ut til folkemassen.

Likevel kan det synes som om Ida Maria fremdeles er hakket for liten til å fylle en såpass stor utendørsscene som Enga. Lyden var relativt grei gjennom hele settet, men stemmen til Ida Maria hadde en tendens til å våge mer enn den kanskje burde, for her og der skar det ut på et vis som ikke akkurat gagnet henne som en ferdigutviklet sanger.

Et annet ankepunkt er låtene til Ida Maria. Nevnte «Oh My God» er catchy nok og treffer godt sett med et menig blikk. Noe lignende kan sies om «l Like You So Much Better When You're Naked» og «Louie», men jevnt over er det for lite ved låtene hennes som får henne til å skille seg ut fra mengden i artistjungelen der ute, noe som også til dels preget helheten i showet her.

Eksentrisk på scenen, men nådde ikke helt ut med sitt budskapEksentrisk på scenen, men nådde ikke helt ut med sitt budskap

Alt i alt ble dette likevel en helt grei konsertopplevelse med en artist og et band som kan være på vei mot noe langt større. Men det er nok fremdeles et stykke frem før vi kan utrope Ida Maria som vår neste store verdensstjerne...

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

ABC Nyheters festivaloversikt

Personvernpolicy