Stabæk snudde og vant

Stabæks Alanzinho i duell med Roy Miller under eliteseriekampen mellom <strong>Rosenborg</strong> og Stabæk på Lerkendal onsdag kveld. Foto Ned Alley / SCANPIX
Stabæks Alanzinho i duell med Roy Miller under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Stabæk på Lerkendal onsdag kveld. Foto Ned Alley / SCANPIX

<pRosenborgs dårlige form fortsetter. Alanzinho og Veigar Páll Gunnarsson scoret for Stabæk da RBK ble slått 2-1 på Lerkendal onsdag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg ledet ved pause etter scoring av Alexander Tettey, men gjestene avgjorde med to raske mål i annen omgang. Dermed har Stabæk tre poengs luke på tabelltopp, mens Rosenborg på 9.-plass er distansert med hele 13 poeng.

På forhånd var dette ansett som en skjebnekamp for hjemmelaget. Skulle de henge med i toppen av eliteserien resten av sesongen, måtte serieleder Stabæk slås på Lerkendal. Det virket også som om realitetene hadde sunket inn hos Rosenborg-spillerne etter søndagens stortap i Tromsø. RBK kjørte på fra start med stor aggressivitet og enorm vilje til å revansjere seg.

RBK har vært ineffektive i hele år, og Alexander Tettey har nærmest blitt beryktet i Trondheim for sin manglende målteft. Midtbanespiller Tettey hadde før kampen kun ett seriemål denne sesongen, men mot serielederen fikk han doblet målkontoen sin.

Sju minutter var gått da Tettey fyrte av fra 25 meter. Jon Knudsen så ut til å ha full kontroll på det harde skuddet, men den ellers så sikre Stabæk-målvakten bommet, og ballen gikk via hendene hans og i mål.

Rosenborg holdt aggressiviteten oppe etter ledermålet, og hadde serielederen til tider i kne. Stabæk hadde ballen mye, men kom ikke til mange sjanser.

Stabæk snudde

Til tross for RBK-dominans skulle kampen snu. Knappe 20 minutter før slutt headet Daniel Nannskog ned, og Alanzinho fikk drømmetreff fra om lag 20 meter. Brasilianerens skrudde langskudd lurte seg inn bak Rune A. Jarstein. Dermed var serielederen à jour.

Fire minutter etter kom en flott prestasjon av Veigar Páll Gunnarsson. Islendingen dro seg løs inne i feltet, og avsluttet sikkert fra skrå vinkel. Dermed var kampen snudd på hodet.

Etter Stabæks ledermål så det ut til at piffen gikk ut av Rosenborg-mannskapet. Feilpasningene florerte, løpene kom ikke, og Stabæk-spillerne så langt friskere ut. Stabæk viste tålmodighet og sterk vilje kampen igjennom, og til tross for RBK-dominans var det bæringene som tok hjem poengene. En sterk seier på en dårlig dag rent spillemessig.

– Vi kan glemme en topplassering i eliteserien med dette resultatet. Dette var en skikkelig nedtur etter å ha ledet til pause, sa fungerende sportsdirektør Erik Hoftun til RBK-TV etter kampen. (©NTB)

Kampfakta:

Rosenborg – Stabæk 1-2 (1-0)

19.385 tilskuere

Mål: 1-0 Alexander Tettey (7), 1-1 Alanzinho (69), 1-2 Veigar Páll Gunnarsson (73).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Kjell Rune Sellin, Rosenborg.

Lagene:

Rosenborg (4-4-2): Rune A. Jarstein – Roar Strand, Andreas Nordvik, Alejandro Lago, Roy Miller (Mikael Lustig fra 87.) – Marek Sapara, Vadim Demidov, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred (Øyvind Storflor fra 84.) – Steffen Iversen, Didier Konan Ya (Kjell Rune Sellin fra 73.).

Stabæk (4-2-2): Jon Knudsen – Jon Inge Høiland, Morten Morisbak Skjønsberg, Mike Kjølø, Bjørnar Holmvik – Christian Keller, Johan Andersson, Pontus Farnerud (Henning Hauger fra 65.), Alanzinho (Pálmi Rafn Pálmason fra 90.) – Veigar Páll Gunnarsson (Tom Stenvoll fra 81.), Daniel Nannskog.


Les mer om Tippeligaen på Startsiden.

Personvernpolicy