Jobber gratis for Mulla Krekar

<p class="hidden">Foto: Scanpix</p>
Foto: Scanpix

<pBrynjar Meling får ikke en krone fra Mulla Krekar for å hjelpe ham med å få utvisningssaken behandlet av menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Foreløpig tar vårt kontor regningen, så får vi komme tilbake til en eventuell søknad om fri sakførsel for vår klient, om saken blir tatt opp til behandling ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, sier advokat Meling til VG.

Tirsdag ble det kjent at den omstridte 52-åringen har bedt dommerne i Strasbourg vurdere om norske myndigheter gjennom sitt utvisningsvedtak har krenket Krekars elementære menneskerettigheter.

Meling sier at det ikke er uvanlig at advokater jobber gratis i enkelte saker.

Brynjar Meling. Foto: ScanpixBrynjar Meling. Foto: Scanpix

– Krekar-saken er av stor prinsipiell betydning. Dessuten er ikke dette noe særegent for vårt kontor. De fleste advokater som jobber med denne type saker ville gjort det, fordi det er nødvendig med et visst idealistisk engasjement i vårt yrke. Dette er ikke noe man gjør for å bli populær, for å si det slik, sier Meling.

Det er snart seks år siden Krekar ble formelt utvist fra Norge, men det er ingen som vet når han kan sendes tilbake til sitt opprinnelsesland Irak. Årsaken er at Norge har forpliktet seg gjennom internasjonale avtaler til å ikke sende noen tilbake til tortur eller dødsstraff. (©NTB)

Personvernpolicy