Med Agger på laget kan alt skje

<p class="hidden"> </p>
 

<pLiverpools danske midtstopper Daniel Agger viste på Ullevaal i går at han er på vei mot gamle høyder. Det kan bety gull på Liverpool i verdens beste fotballiga sesongen 2008/09.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Liverpool avsluttet gårsdagens treningskamp mot Vålerenga på Ullevaal hadde laget byttet ut ti av elleve spillere i løpet av kampen.

Danske Daniel Agger ble som eneste Liverpoolspiller på banen i samtlige 90 minutter. Manager Rafael Benítez valgte nok i første rekke å beholde dansken på gresset kampen igjennom fordi det gir verdifull matchtrening før sesongen drar i gang 16. august.

Men også fordi Daniel Agger er en midtstopper i verdensklasse.

Mot Martin Andresens, for kvelden meget svake Vålerenga, viste Agger at gamle defensive kunster ikke forsvant etter måneder på sidelinja med skade. Styrke, spilleforståelse, hurtighet og gode oppspill preget danskens opptreden nesten gjennom hele kampen. Samspillet med stopperkollega Jamie Carragher fungerte så og si prikkfritt den omgangen de fikk spille sammen. Det gikk hele 38 minutter av kampen før Vålerenga kom til det som kan gis betegnelsen «sjanse» på Ullevaal i går.

Les: Liverpool skuffet ikke

Da Enga scoret sitt eneste mål i kampen var innbytter, finske Sami Hyypiä, ikke oppe i situasjonen og Bojan Zajic kunne bare plassere ballen forbi Reina i Liverpoolburet. Det ville neppe skjedd om «Carra» hadde vært på banen. Duoen Agger/Carragher storspilte sammen, og for en fansskare som er sulteforét på engelsk ligagull er det mer enn gode nyheter.

Det er en kjensgjerning at Liverpoolstallen innholder navn som gjør trenere for andre superlag rundt om i Europa mildt sagt misunnelige. Steven Gerrard, Xabi Alonso, Javier Mascherano (spilte ikke i går) og Fernando Torres vil alle som én kunne spasere inn i enhver førsteellever verden over. Spe så på med nyinnkjøpte Robbie Keane, Dirk Kuyt, nevnte Jamie Carragher og Daniel Agger, så har du en meget seriøs utfordrer til ligagull kommende sesong.

Et lag er aldri avhengig av én enkelt spiller, det er den totale summen som til slutt sier noe om hvor godt laget er. Men det kan være at Daniel Agger er den som hever lagets totalsum opp til det som til slutt sørger for åpen buss i Liverpools gater, med ligatrofeet hevet til værs, i slutten av mai 2009.

Liverpool har de siste årene hatt en merkelig tendens til rote seg bort i «enkle» kamper i den hjemlige Premier League. Dansk årvåkenhet i det bakre ledd kan være nok til at lag som Hull og Stoke denne sesongen ikke sniker til seg poeng på Anfield med 1-1 eller 2-2, og at byrival Everton holdes på armlengdes avstand i alltid tette lokaloppgjør. Målene fremover kommer jo uansett for på topp ligger kobraene Torres og Keane og bare venter på å få hugge til.

For ordens skyld kan det legges til at Liverpool ikke har tapt en treningskamp denne sommeren og de gjør det nok heller ikke kommende fredag. Om to dager er et ustabilt Lazio siste lag ut i sesongforberedelsene.

Agger har nok vært savnet mer enn selv manager Rafael Benítez har kunnet, og villet innrømme.

Men nå er han på plass og det kan bety trøbbel for både Chelsea, Arsenal og ikke minst Manchester United.


Les mer om Premier League på Startsiden

Personvernpolicy