Vraket skal undersøkes «umiddelbart»

<p class="hidden">Foto: Scanpix.</p>
Foto: Scanpix.

<pFiskeriminister Helga Pedersen (Ap) sier at vraket av krysseren Murmansk skal undersøkes umiddelbart. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hasvik-ordfører Eva Husby (th) møtte fiskeriminister Helga Pedersen for å drøfte oppfølgingen av den havarerte krysseren Murmansk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXHasvik-ordfører Eva Husby (th) møtte fiskeriminister Helga Pedersen for å drøfte oppfølgingen av den havarerte krysseren Murmansk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Pedersen har bedt Kystverket og Statens strålevern om å gjennomføre en befaring av skipet.

De ulike fagetatene ankom Sørvær tirsdag for å undersøke om vraket inneholder miljøfarlige stoffer og radioaktive kilder.

Fiskeriministeren vil avgjøre hva som skal gjøres med en eventuell forurensningskilde så snart fagfolkene har lagt fram dokumentasjon om forurensningssituasjonen på den russiske krysseren. Det opplyste Pedersen etter møtet med Hasvik-ordfører Eva Husby tirsdag ettermiddag.

– Det er ikke tilfredsstillende at det har gått så lang tid fra jeg ba Kystverket undersøke Murmansk til undersøkelsen har kommet i gang. Dette ordner jeg nå opp i, sier Pedersen.

Medarbeidere fra Statens strålevern har startet arbeidet med å gjøre nye målinger rundt vraket av krysseren. I tillegg til vannprøver, skal det tas prøver av sedimenter, tang og fisk i området rundt skipsvraket, opplyser daglig leder Inger Margrethe Eikermann ved Statens stråleverns beredskapsenhet på Svanhovd.

Svaret på prøvene kommer i neste uke, skriver Finnmark Dagblads nettutgave. (©NTB)

Personvernpolicy