Italiensk klatrer nådde fram til base camp på K2

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pDen frostskadde italienske klatreren Marco Confortola kunne tirsdag spasere inn i base camp på K2 etter å ha tilbrakt fire netter høyt oppe i det iskalde fjellet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italieneren overlevde israset som tok livet av elleve andre klatrere fredag, blant andre nordmannen Rolf Bae. Tirsdag greide han sammen med redningsmannskap å komme seg ned til klatrernes hovedleir på 5.300 meters høyde. Til tross for sterkt forfrosne føtter kom han gående inn i leiren.

I en telefonsamtale sier han at han er glad for endelig å ha kommet fram og for å være i live, men at han først nå innser at han har mistet en rekke klatrerkolleger under forsøket på å nå toppen av K2, som er verdens nest høyeste fjell.

Et helikopter står klar i den pakistanske byen Skardu, og det vil forsøke å evakuere italieneren så fort været klarner opp. Imens får han behandling for frostskader av en lege i leiren.

Confortola har tilbrakt fire netter ute etter at ulykken rammet. Mandag ble han funnet av en amerikansk klatrer og en pakistansk bærer, som tilbrakte den fjerde natten sammen med ham før de gikk ned til leiren tirsdag morgen.

– Nå vil jeg bare ta av meg skoene ettersom føttene mine verker forferdelig, sier Confortola.

To nederlendere ble evakuert fra K2 med helikopter mandag. De er nå innlagt på sykehus i Skardu med frostskader.

Confortola er den siste overlevende som er kommet ned fra fjelltoppen. (©NTB)

Personvernpolicy