To fjellklatrere reddet fra K2

<p class="hidden"> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

<pTo nederlandske fjellklatrere er blitt hentet ned fra fjellet K2 i Pakistan og sendt til sykehus. Den norske klatreren Rolf Bae og minst åtte andre mistet livet i et isras i fjellet fredag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– To nederlandske klatrere ble hentet ned av våre folk og deres egne kollegaer fra en høyde på 7.300 meter, og brakt til base camp. De ble så plukket opp av helikopter i morges, og er nå sendt til sykehus med alvorlige frostskader, sa hæroffiser og kaptein Azimullah Beg mandag.

Les også: Vil ikke at Rolf skal hentes ned fra K2

Et annet helikopter ble sendt opp i fjellet for å hjelpe en strandet italiener, men klarte ikke å lande og returnerte etter en kort samtale med klatreren. Det er ventet at han vil bli hentet ned mandag kveld, ifølge den pakistanske fjellguiden Sultan Alam.

Italieneren skal ha fått frostbitt i leggen, og har derfor ikke klart å gå selv.

– Alle tre klatrere er sterkt berørt av ulykken og det ser ut som om minst én av dem vil måtte få hånden og leggen kuttet av. Det er hva våre leger tror, sier Alam.

Nordmannen Rolf Bae var på vei ned mot Camp 4, 8.000 meter over havet, sammen med de andre ekspedisjonsmedlemmene da han ble tatt av israset i ca. 8.100 meters høyde. Han ble bekreftet omkommet søndag. (©NTB)

Personvernpolicy