Tromsø knuste Rosenborg

<pTromsø vartet opp med storspill mot Rosenborg, og ga seg ikke før det sto 4-0 på Alfheim. Morten Moldskred og innbytter Adriano Munoz scoret to mål hver i utklassingen.</p

Tromsø – Rosenborg 4-0
Tromsø – Rosenborg 4-0 (3-0)
6023 tilskuere
Mål: 1-0 Morten Moldskred (30), 2-0 Adriano Munoz (33), Munoz (45), 4-0 Moldskred (86).
Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.
Gult kort: Kjell Rune Sellin, Rosenborg.
Lagene:
Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic – Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad – Ruben Yttergård Jenssen (Roger Risholt fra 76.), Helge Haugen, Tommy Knarvik, Joel Lindpere (Kevin Larsen fra 71.) – Morten Moldskred, Sigurd Rushfeldt (Adriano Munoz fra 12.).
Rosenborg (4-4-2): Alexander Lund Hansen – Mikael Lustig, Andreas Nordvik (Christer Basma fra 81.), Alejandro Lago, Roy Miller – Marek Sapara (Kjell Rune Sellin fra 64.), Vadim Demidov, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred – Didier Konan Ya, Steffen Iversen (Jo Sondre Aas fra 71.). (©NTB)

Allerede etter tolv minutter måtte Sigurd Rushfeldt forlate banen med skade. Men det hadde fint lite å si for Tromsø å miste sin storscorer. Erstatteren, Adriano Munoz, glimtet endelig til.

Brasilianeren, som har vært en stor skuffelse i TIL-drakta, scoret to typiske goalgettermål på ekte Rushfeldt-vis. Sammen med Moldskred sørget han for at Tromsø for alvor er å regne som en gullkandidat.

Allerede til uka kan «Gutan» overta tabelltoppen. Tromsø skal møte tabelljumbo HamKam, mens serieleder Stabæk skal opp mot Rosenborg, som fikk en skikkelig lekse i Tromsø søndag.

RBK åpnet best

Gjestene fra Trondheim startet imidlertid best, og burde ledet etter en halvtime. Både Steffen Iversen og Didier Konan Ya hadde store sjanser innledningsvis.

Men Tromsø-forsvaret holdt unna, samtidig som målgarantistene på topp begynte å vise tenner. Effektive Tromsø dannet grunnlaget for storseieren med tre mål i 1. omgangs siste kvarter.

Morten Moldskred åpnet scoringsshowet etter en halvtimes spill. Måltyven, som er ønsket av flere klubber, løp fra det som var av forsvarere før han ordnet 1-0. Tre minutter senere doblet Adriano Munoz ledelsen.

Og kort tid før pause la brasilianeren på til 3-0 etter mye rot i Rosenborg-forsvaret.

Full kontroll

Hjemmelaget hadde full kontroll etter hvilen, og Morten Moldskred punkterte kampen fullstendig da han scoret sitt åttende seriemål fire minutter før slutt.

Allerede onsdag skal lagene i aksjon igjen. Tromsø spiller sin utsatte kamp fra 9. serieomgang mot HamKam på Briskeby, mens Rosenborg tar imot serieleder Stabæk på Lerkendal i kampen som avslutter 15. serieomgang. (©NTB)