To omkom i trafikkulykke på E6

<p class="hidden"> </p>
 

<pTo personer mistet livet og to ble skadd i en frontkollisjon på E6 nord for Minnesund søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fellesferien er tradisjonelt regnet til å være i de tre siste ukene i juli. Nordmenn haster mot landets fjell og badestrender i denne perioden, noe som drar opp antall ulykker betraktelig.

Søndag var siste feriedag for mange, og trafikken var stor mange steder.

Farlig dag på E6

Allerede i 14-tiden kjørte en personbil med to passasjerer ut av E6 mellom Vestby og Moss. Alle tre ble sendt til sykehus i Fredrikstad. To av de tre skal ha fått alvorlige skader mens den tredje er lettere skadd. Det er 100 km/t på denne veistrekningen som brått går over i 60 km/t når bomstasjonen nærmer seg. Det var glatt på veien da ulykken skjedde.

Men bare noen timer senere gikk liv tapt på E6. To personer mistet livet og to ble skadd nord for Minnesund i 18-tiden.

– Det var en møteulykke, front mot front, og de to omkomne satt i bilen som kom nordfra. I bilen som kom sørfra er to personer kjørt til sykehus, sier Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt til NTB

De to i den andre bilen ble lettere skadd.

70-åring omkom

En frontkollisjon på Andøya søndag ettermiddag krevde livet til en 70-år gammel mann. Han var alene i den ene bilen, mens det var fem personer i den andre bilen. Tre av dem fikk skader.

To personer ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med lettere skader og en ble fraktet til Stokmarknes sykehus, antakelig med lettere skader, ifølge politiet.

70-åringen som omkom, er fra Andøy kommune. Kollisjonen skjedde da bilene passerte et bolighus som sto i brann.

Alvorlig skadd i utforkjøring

En mann i begynnelsen av 20-årene pådro seg alvorlige skader da han søndag morgen kjørte av veien ved Aspelund i Lenvik kommune i Troms. Bilen gikk rundt og ble liggende på taket mens mannen, som var alene i bilen, trolig ble kastet ut.

Det ble han funnet og transportert til UNN med luftambulanse. Han skal ha pådradd seg skader i buken og har bare delvis vært ved bevissthet.

Syklist påkjørt

En syklist ble skadd etter å ha kollidert med en bil i Ramfjorden i Troms ved 17-tiden.

– Syklisten skal ha prøvd å krysse veien og over til et sykkelfelt på andre siden da ulykken skjedde, sier operasjonsleder Rolf Arne Kurthi i Troms politidistrikt til NTB.

Mannen, som skal være fransktalende, er fraktet til UNN i ambulanse. Ifølge sykehuset har han pådratt seg moderate hodeskader, og tilstanden er stabil.

Personvernpolicy