Vikings B-lag sto til A

<pViking leverte en av årets beste prestasjoner da Henning Berg og Lyn ble sendt hjem med 0-2 i bagasjen søndag.</p

Viking – Lyn 2-0
Viking – Lyn 2-0 (1-0)
14.439 tilskuere
Mål: 1-0 Peter Ijeh (16), 2-0 Allan Gaarde (str. 72).
Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy
Gult kort: Tommy Berntsen, Erling Knudtzon, Indridi Sigurdsson, Lyn
Lagene:
Viking (4-2-3-1): Thomas Myhre – Vidar Nisja, Børre Steenslid, Thomas Pereira, Trond Erik Bertelsen – André Danielsen, Allan Gaarde – Joakim Austnes (Christian Landu Landu fra 85.), Martin Fillo, Alexander Ødegaard (Andreas Ulland Andersen fra 90.) – Peter Ijeh (Tommy Høiland fra 75.).
Lyn (4-4-2): Eddie Gustafsson – Lars-Kristian Eriksen, Tommy Berntsen, Indridi Sigurdsson, Shane Peter Stefanutto – Magne Simonsen (Diego Guastavino fra 53.), Paul Obiefule (Mads Dahm fra 76.), Tomasz Sokolowski, Teddy Elmar Bjarnason – Espen Hoff, Kim Kristian Holmen (Erling Knudtzon fra 67.). (©NTB)

Stavanger (NTB): Seieren smakte godt for et Viking-publikum sultefôret på suksess, ikke minst i lys av at det var et sterkt redusert Viking-lag som entret banen. Både Ragnvald Soma, Maurice Ross og Nikolai Stokholm var ute med skader, men erstatterne gjorde sitt til at Viking på ny kan begynne å se oppover på tabellen.

For Uwe Rösler var Lyn-seieren en gedigen opptur etter en sommer med mye skader og labert spill. Søndag fikk dessuten publikum se to unge Viking-debutanter, Tommy Høiland og Christian Landu Landu, som begge bet godt fra seg foran eget publikum.

– En sensasjonell seier til oss. I dag er jeg stolt av samtlige spillere, fra Thomas Pereira som storspiller i sitt livs tredje kamp som midtstopper, til de tre innbytterne våre som alle er juniorspillere, sa Rösler.

– Men det er viktig å ikke ta av. Vi har fremdeles mange skadde spillere og tett kampprogram, sa tyskeren.

Nølende

Etter en noe nølende start fra begge lag glimtet Viking til med friskere takter enn laget har vist på en god stund. Ekstra gledelig for trener Uwe Rösler var det å se antatt svake ledd som Vidar Nisja og Trond Erik Bertelsen vise kontant backspill på hver sin kant.

I det 16. minutt fikk Viking betalt for innsatsen da Peter Ijeh trillet inn ballen med ryggen til mål etter en corner Lyn mente var tvilsom.

Utover i 1. omgang trakk Viking seg mer tilbake og lot Lyn ta føringen i kampen uten at det resulterte i noe. Viking har fått en trygghet i bakre rekker etter at Thomas Myhre endelig har stablet seg på beina og etablert stabil kampform.

- Ikke straffe

Etter pause tok en i utgangspunktet severdig kamp seg enda mer opp. Begge lag var angrepsvillige og tempoet høyt. I begge ender av banen måtte keeperne ta fram sitt beste for å hindre nye mål.

I det 72. minutt fikk Viking straffespark etter at Roy Helge Olsen mente Lars-Kristian Eriksen brukte hendene for å stanse ballen, en avgjørelse som hisset Lyn-spillerne voldsomt.

Allan Gaarde benyttet anledningen til å øke ledelsen, og dermed sørge for en Viking-seier som alt i alt var fortjent.

– Dette var en jevn kamp. Men når Viking får det første målet blir det vanskelig, og når de i tillegg får det andre målet av dommeren så blir det ikke lettere, sa Lyn-trener Henning Berg.

– Alle kan se at det ikke var straffe. Jeg er overrasket over at en så rutinert dommer som Roy Helge Olsen dømmer straffe på en slik situasjon, sa Berg.