- 145 trampet i hjel i India

<p class="hidden"> </p>
 

<pEn hinduistisk feiring ble forvandlet til kaos og tragedie da det brøt ut panikk i menneskemengden. Minst 145 personer ble trampet i hjel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shimla (NTB-Reuters): Ulykken fant sted ved det berømte hinduistiske Naina Devi-tempelet i Bilaspur-distriktet i delstaten Himachal Pradesh, hvor tusenvis av mennesker hadde samlet seg for å delta på en religiøs festival.

Kaoset oppsto da rekkverket som ledet opp til hindutempelet, ble ødelagt, ifølge politiet. Hundrevis av mennesker skal ha blitt presset sammen på et lite område. Mange fikk ikke puste, og fikk dermed panikk.

Det er også meldinger om at kaoset oppsto på grunn av et rykte om et jordskred.

– For øyeblikket prioriterer vi redningsarbeidet. Når det er gjort, vil vi etterforske årsaken, sier polititjenestemann Anurag Garg.

Barn og kvinner

Blant de omkomne skal det være flere barn og kvinner, ifølge BBC. Flere titall andre ble skadd og fraktet til sykehus.

Politiet brukte en taubane for å frakte omkomne og skadde ned fra tempelet, og helikoptre ble satt inn for å hjelpe til i redningsarbeidet ved tempelet, som ligger ved foten av Himalaya-fjellene.

Minst 50.000 hadde tatt turen til Naina Devi-tempelet søndag, for å delta på feiringen av festivalen Shravan Navratras, melder BBC. Festivalen startet lørdag, og skal vare i ni dager.

Skjer jevnlig

Det skjer jevnlig slike ulykker ved indiske templer fordi store menneskemengder, noen ganger flere hundre tusen, valfarter til templene under festivalene.

De gamle templene mangler fasiliteter til å håndtere slike store folkemengder.

Det har vært minst tre alvorlige episoder i landet så langt i år, selv om tallet på omkomne har vært lavere enn søndagens hendelse, skriver BBC. (©NTB)

Personvernpolicy